Afbeelding

Hisalis H1 wint met 9-0 van Hoevelaken

Algemeen

HOCKEY n Het leek wel lente op sportpark Ter Specke waar Hisalis Heren 1 hun gasten uit Hoevelaken ontvingen. Deze tegenstander staat weliswaar in de onderste regionen van de competitie, maar in de uitwedstrijd afgelopen september was het Hisalis-team met trainercoach Tabe Roggeveen niet verder dan een schamele 2-2 gekomen op een drijfnatte middag.

Door Caroline van den Bosch

Hisalis ging direct offensief van start en kreeg in de tweede minuut een strafcorner mee. Aanvoerder Boudewijn Broersen gaf zijn visitekaartje af en legde de bal hard op de plank: 1-0. Jock Kessler maakte daarna een velddoelpunt, Sven Cozijn sleepte nog een strafcorner hoog in het net en Hidde Kuiper scoorde op slag van rust in de rebound van een strafcorner. Hisalis kon dus met een comfortabele 4-0 voorsprong de rust in.

Na rust werd het vrij snel 5-0: Broersen was doorgebroken op de rechterflank en bereikte de mee opgekomen Kuiper ter hoogte van de strafbalstip. Die wist schoof eenvoudig de bal in het doel. Dit werd kort daarop herhaald in de combinatie Maarten de Wit die Boudewijn Broersen op kop cirkel aanspeelde, diens harde slag kwam onhoudbaar op de plank: 6-0.

De sfeer bij het team van Hoevelaken was begrijpelijkerwijs niet positief en de arbitrage moest het team enkele malen waarschuwen voor protesteren tegen de wedstrijdleiding. Aan beide zijden vielen enkele kaarten.

Deniz de Jong wist een kwartier voor tijd opnieuw Hidde Kuiper te bereiken die zijn derde doelpunt van de wedstrijd intikte. Broersen maakte zijn bijnaam BoomBoomBou meer dan waar met zijn strafcorner die hij onhoudbaar hard op de plank pegelde: 8-0.

Jurriaan Beelen speelde zich knap vrij op kop van de cirkel maar hij raakte de bal daarna niet goed, waarmee Hoevelaken goed wegkwam. Vlak voor tijd lieten Maarten de Wit en Hidde Kuiper voor het enthousiaste thuispubliek achter het doel van de bezoekers zien hoe je een perfect een-tweetje opzet: na 3 keer over en weer spelen resulteerde dit combinatiespel in het vierde doelpunt van Kuiper en de 9-0 eindstand.

Ondanks de pittige nederlaag was het na afloop gelukkig toch weer gezellig met beide teams en de toeschouwers op het zonnige terras van Hisalis.