Het sport/cultuurfonds voor de jeugd moet ervoor zorgen dat alle kinderen toegang hebben tot sport en cultuur, ook kinderen uit arme gezinnen.
Het sport/cultuurfonds voor de jeugd moet ervoor zorgen dat alle kinderen toegang hebben tot sport en cultuur, ook kinderen uit arme gezinnen. Foto: pr

Basisschool de Klarinet gaat sporten om andere kinderen óók te laten sporten

Onderwijs

SPONSORLOOP  • In het Mondriaanpark zal morgen, woensdag 27 maart, om 09.00 uur het startschot klinken voor de sponsorloop van basisschool de Klarinet. Ruim 400 leerlingen zetten zich die dag in om geld op te halen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij zullen dit fonds steunen door zoveel mogelijk rondjes te rennen tijdens de sponsorloop om hiermee een mooi geldbedrag op te halen.

Er wordt niet alleen geld opgehaald door de sponsorloop, maar tevens door de verkoop van bloemen, er is een loterij en zelfs een markt waar creatieve werkjes van de leerlingen worden verkocht. Ook worden er door verschillende organisatie clinics gegeven om te laten ervaren dat sport en cultuur voor kinderen belangrijk zijn. 75 procent van het opgehaalde geld gaat naar dit goede doel. De overige 25 procent wordt gebruikt om het schoolplein op te knappen.

De Klarinet vindt het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om deel te nemen aan activiteiten die voor andere kinderen heel normaal zijn. Voor ruim 378.000 kinderen in Nederland uit gezinnen die moeten rondkomen van een minimuminkomen is dit niet vanzelfsprekend. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft kansen aan deze kinderen door een lidmaatschap te waarde van €225 van een sportvereniging of culturele organisatie en de benodigde attributen te betalen.

Per opgehaalde €225 kan er één kind uit Lisse een kans geboden worden. Het doel van deze loop is natuurlijk om een zo hoog mogelijke opbrengst te behalen. Om uiteindelijk zoveel mogelijk kinderen door het fonds te laten helpen, moeten de leerlingen die de sponsorloop afleggen natuurlijk aangemoedigd worden. Doneer via de actiepagina van de school https://lokalefondsen.mijnjeugdfondsactie.nl/team/de-klarinet/doneren en sta op 27 maart om 09.00 uur langs de route om de leerlingen te supporteren rondjes te blijven rennen. Zo gaan ze met z'n allen voor een mooi geldbedrag voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur!

Uit de krant