Afbeelding
Foto: pixabay

Scouts gaan de uitdaging aan om beste scoutinggroep van de regio te worden

Verenigingen

SCOUTS • Jaarlijks strijden verschillende scoutinggroepen uit de regio Hollands Midden tegen elkaar bij de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW). Dit jaar vindt het evenement voor de 20e keer plaats, van 5 t/m 7 april op scoutingterrein "Het Naaldenveld" in Bentveld. De RSW is voor veel scouts uit de regio het hoogtepunt in het scoutingjaar.

Scouting staat voor uitdaging: het biedt leuke en spannende activiteiten, waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Tijdens de Regionale Scoutingwedstrijden dagen de scouts elkaar in groepjes uit om te laten zien wat ze kunnen en bovenal een gezellig weekend te kamperen.
Ruim 300 kinderen tussen de 11 en 15 jaar komen samen om te laten zien wie de beste scoutingskills heeft. Er wordt gekampeerd, genavigeerd met GPS en punten verdiend tijdens het postenspel en de hike. De scouts doen alles zelf, van tent opzetten tot koken. En uiteraard is het weekend niet compleet zonder interactief thematheater en kampvuur in de kampvuurkuil.

Onder meer de scoutinggroepen Tjarda Hillegom, Graaf van Lynden, Lisser Kaninefaten en de Shawano's doen mee. 
De winnaar van de RSW mag vervolgens in het Pinksterweekend deelnemen aan de Landelijke Scoutingwedstrijden in Baarn.

Uit de krant