Afbeelding
Foto: pr

Spectaculaire acrobatiek tijdens voltigewedstrijd

Sport

PAARDENSPORT • Vijf teams van de afdeling voltige van paardensportvereniging St. Hubertus maken acte de présence tijdens de voltigewedstrijd bij hun eigen vereniging aan de Rooversbroekdijk in Lisse. Dit jaarlijks terugkerende evenement wordt gehouden op zaterdag 6 en zondag 7 april.

Op een paard, dat in stap of galop aan een longe in een cirkel loopt, vertonen de teams van de Lisserse voltigevereniging hun acrobatische kunsten. Zij gaan de strijd aan met ruim 300 voltigeurs van twintig topverenigingen uit Nederland.

De voltigewedstrijd is vrij toegankelijk, start beide dagen om 9.00 uur en biedt toeschouwers voldoende vermaak tot het einde van de middag. De 5 teams van PSV Sint Hubertus voltigeren op verschillende niveaus tijdens de thuiswedstrijd. De allerkleinsten voltigeurs starten op zaterdagmorgen als pas-de-deux en team op de Haflinger King in de klasse BB stap. Gevolgd door het tweede en derde team van Sint Hubertus die hun debuut maken op paard Update in de klasse BB galop en BB stap. Het nieuwe paard Update is in korte tijd opgeleid tot een voltigepaard dat zijn mannetje staat (en staat op de foto boven dit artikel).

Het eerste L-team van Sint Hubertus start zowel op zaterdag als zondag en laat beide dagen zowel de verplichte oefeningen als de vrije kür zien. Het team start in een nieuwe formatie en heeft de oefeningen van de vrije kür uitgebreid. Samen met rots in de branding, verenigingspaard CJ, zal het eerste team van PSV Sint Hubertus iedereen versteld doen staan van hun kunsten.

Uit de krant