Drie vriendinnen met een passie wandelen voor Adamas Inloophuis | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Helga, Bianca en Alice zetten zich met ziel en zaligheid in voor Adamas Inloophuis.
Helga, Bianca en Alice zetten zich met ziel en zaligheid in voor Adamas Inloophuis. (Foto: pr)
Goede doelen

Drie vriendinnen met een passie wandelen voor Adamas Inloophuis

INLOOPHUIS • Ze noemen zichzelf 'vriendinnen met een passie' en dat is niets te veel gezegd. Al wandelend zetten Helga, Bianca en Alice zich in voor het goede doel dat ze voor ogen hebben: het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep, voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Ze willen de bekendheid van dit inloophuis vergroten en er geld voor inzamelen. En het blijft niet bij wandelen alleen. Ik sprak met twee van de drie dames.

Door Esther Akerboom

De vriendinnen, die elkaar kennen van hun werk bij Sierex, bleken alle drie van wandelen te houden. In 2013 liepen ze de eerste keer met z'n drieën de Nijmeegse Vierdaagse uit. "Ik was net hersteld van borstkanker", vertelt Bianca. "Ik moest weer helemaal opnieuw beginnen met fit worden. Ik had nooit gedacht dat ik de finish zou halen."

Heel fanatiek lopen om de finish te halen was niet het doel. "We waren echt een ergernis voor veel andere wandelaars, want we waren blij met elke kilometer die we hadden gelopen en dat lieten we merken ook", lacht Helga. "We waren zo trots toen we het binnen de tijd haalden. De passie voor wandelen heeft ons echt dichter bij elkaar gebracht."

Ook aan andere wandeltochten deden ze fanatiek mee. "Toen we in 2015 na de Kennedymars geld in ons gezamenlijke potje over hadden, besloten we om dit aan een goed doel te schenken. Ik was intussen gastvrouw geworden bij het Adamas Inloophuis, omdat ze mij en mijn familie daar zo goed hebben opgevangen tijdens mijn ziekte. We besloten om het daaraan te schenken," aldus Bianca.

Het drietal bedacht dat het mooi zou zijn om juist met wandeltochten mee te gaan lopen die een goed doel steunen, zoals de Kippenloop in Katwijk en Hollen door de Bollen in Lisse. En er rees een groter plan: in 2020 willen ze de 200 kilometer gaan lopen bij de Nijmeegse Vierdaagse en iedereen kan deze vriendinnen dan sponsoren. Omdat dat nog een beetje ver weg is, hebben de vriendinnen dit jaar allerlei andere activiteiten bedacht om geld in te zamelen voor Adamas. Zo verkopen ze armbandjes waarvan een deel van de opbrengst voor het inloophuis is, zijn ze een aantal supermarkten langsgegaan om te vragen of ze statiegeldbonnen mogen inzamelen en lopen ze rond in gesponsorde kleding. Op 10 april houden de dames een presentatie bij de Rotaryclub. Op 22 juni volgt een sportevenement, op 15 februari 2020 een benefietavond en voor de basisscholen wordt een Samenloop voor Adamas georganiseerd. "Het is zo leuk dat iedereen achter ons staat. We vragen om iets kleins en dan willen ze allemaal meer doen om te helpen. Geweldig om mee te maken", vinden beide dames. Alles is te volgen op hun YouTube-kanaal 'Vriendinnen met een Passie' en op www.facebook.com/ShineBrightLikeaDiamondAdamasInloophuis. Iedereen die het Adamas een warm hart toedraagt, kan doneren op www.geef.nl/nl/actie/vriendinnen-met-een-passie/donateurs.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>