Dames 1 Hisalis kon voldaan van het veld af in Hoorn.
Dames 1 Hisalis kon voldaan van het veld af in Hoorn. Foto: pr

Dames 1 Hisalis wint bijna van koploper Hoorn

Verenigingen

HOCKEY • In alle vroegte vertrok Hisalis Dames 1 zondag 7 april naar de West-Friese Hockeyclub Hoorn (WFHC) voor een moeilijke wedstrijd tegen de koploper van de poule. Met 20 graden en een zonnetje was het een heerlijke hockeymiddag.

Door Veerle de Nes

Aan het begin van de wedstrijd gingen beide ploegen hard van start. Hisalis moest even wennen aan het waterveld, maar wist al snel haar eigen spel te spelen en te kunnen anticiperen op acties van Hoorn. Na een mooie pass naar voren kwam de bal bij Tess van Bochove die hem strak en hard voor de keeper sloeg, waar Kim de Munk met een fraaie tip-in de 0-1 wist te scoren.

Daarna waren er acties over en weer en wist ook Hoorn kansen te creëren. Na een goede opbouw kwam de bal bij Dominique Hoogendoorn en zij wist de 0-2 te maken. Dit was een onverwachte voorsprong wat voor een prima sfeer in de Hisalis-ploeg zorgde.

Vlak voor rust had Hoorn een mooie kans en wist deze te benutten zodat Hisalis met een 1-2 stand de rust in ging.

Het bleek moeilijk te zijn voor Hisalis om de spirit van de eerste helft vast te houden in het begin van de tweede helft. De focus leek een beetje weg en Hoorn kon met een snelle opbouw profiteren en al snel de gelijkmaker scoren: 2-2. Het bleef de hele tweede helft spannend met aanvallende acties van beide partijen. De Hisalis-verdediging passte na een counter strak op Michelle Wijnhout die drie spelers van Hoorn voorbij sprintte richting de cirkel. De aanvalster sloeg de bal beheerst in het net over de keeper heen, die liggend tevergeefs probeerde deze aanval af te weren.

Hoorn zette een tandje bij en creëerde kans na kans, maar Hisalis-keeper Laura Vos was in grote vorm en hield met legguards, handschoen en stick alle ballen uit haar doel. Zij werd 'woman of the match'. Helaas voor Hisalis lukte het Hoorn in de slotfase toch nog om een kans te benutten waardoor de eindstand 3-3 werd.

Met een voldaan gevoel kon Hisalis het veld verlaten.