VoorleesExpress zoekt vrijwilligers | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Voorlezen aan kinderen die moeite hebben met taal: het is leuk en leerzaam.
Voorlezen aan kinderen die moeite hebben met taal: het is leuk en leerzaam. (Foto: Jelle IJntema)
Vrijwilligers

VoorleesExpress zoekt vrijwilligers

TAAL • Bij de Bibliotheek Bollenstreek staat de VoorleesExpress centraal in de maand april.

Deze ondersteunt gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar die moeite hebben met taal. Twintig weken lang komt een vrijwilliger elke week bij het gezin thuis om voor te lezen, samen te lezen en taalspelletjes te doen. Zo breiden de kinderen hun woordenschat uit en ontwikkelen ze hun taalgevoel. Bovendien ontdekken ze hoe leuk boeken zijn.

Elvira Vis, projectleider VoorleesExpress van de Bibliotheek Bollenstreek, geeft aan dat er dit jaar veel aanmeldingen van gezinnen zijn. "We zoeken daarom vrijwilligers: voorlezers en coördinatoren. Help je graag kinderen die moeite hebben met taal? Ben je 18 jaar of ouder? En heb je twintig weken lang een uur in de week tijd? Word dan voorlezer bij de VoorleesExpress. Wil je wat meer doen en graag voorlezers begeleiden, dan is coördinator een leuke en uitdagende vrijwilligersfunctie."

Op www.bibliotheekbollenstreek.nl/vle staat meer informatie over de vrijwilligersfuncties en kun je je direct aanmelden. Voor meer informatie over de VoorleesExpress kunt u contact opnemen met projectleider van de VoorleesExpress van de Bibliotheek Bollenstreek, Elvira Vis: bollenstreek@voorleesexpress.nl (071-5237351).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>