Voorbeeld van een nieuwe speelplek met natuurlijke materialen.
Voorbeeld van een nieuwe speelplek met natuurlijke materialen. Foto: pr

Herinrichting speelplekken: denk mee met de gemeente

Politiek

PARTICIPATIE • De gemeente Lisse zet zich in voor een woonomgeving waar kinderen op een prettige manier kunnen spelen. Het betekent dat speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk moeten zijn. Dit jaar worden er verschillende speelplekken gerenoveerd.

Omwonenden van de betreffende speelplek hebben hierover een brief ontvangen. De gemeente betrekt hen graag bij het ontwerpen van de speelplek. Bij het maken van de nieuwe plannen voor de speelplek heeft de gemeente drie uitgangspunten:

· Natuurlijk spelen: de locaties krijgen een natuurlijke uitstraling.

· Informeel spelen: niet alleen toestellen zijn leuk om op te spelen, maar ook een zwerfkei, een wilgentunnel of een liggende boomstam geven aanleiding tot spel.

· Participatie: kinderen en omwonenden denken mee bij het ontwerp van hun speelplek.

Alle kinderen, papa's, mama's, opa's, oma's en andere volwassenen kunnen via een online enquête hun wensen en tips achterlaten. De uitkomsten van de enquête worden verwerkt tot een wensenlijst. Een leverancier van speeltoestellen zal aan de hand hiervan drie ontwerpen maken. Deze worden vervolgens op de website geplaatst, zodat omwonenden hun stem kunnen uitbrengen op het ontwerp dat zij het best vinden. Het ontwerp dat de meeste stemmen krijgt, wordt uiteindelijk aangelegd. Wethouder Jeanet van der Laan: "Ik ben vooral benieuwd naar de ideeën van de kinderen voor de speelplekken in de Putterstraat en Egbert van 't Oever-straat. Zij hebben het recht om vieze knieën te krijgen en dus verwacht ik juist van hen creatieve ideeën!"

Uit de krant