Boudewijn Broersen en Hidde Kuiper in actie.
Boudewijn Broersen en Hidde Kuiper in actie. Foto: Auke Hoekstra

Eerste teams Hisalis verliezen uitwedstrijden

Verenigingen Sport

HOCKEY • Dames 1 en Heren 1 van hockeyvereniging Hisalis kregen het op Bevrijdingsdag voor hun kiezen. Beide teams speelden uit en wisten niet met een overwinning huiswaarts te keren.

Het eerste herenteam van Hisalis was bij Muiderberg op bezoek die momenteel nummer drie in de competitie staat. Bij rust stond het 4-2 voor de thuisploeg maar leken er nog kansen te zijn om de wedstrijd te draaien. Helaas voor Hisalis drukte Muiderberg in de tweede helft verder door en werd de eindstand 7-3.

Dames 1 reisde af naar Wassenaar. Afgelopen oktober had Hisalis maar nipt met 1-2 thuis van de Kieviten verloren, dus het team was erop gebrand om deze keer in Wassenaar de drie punten mee terug naar Lisse te nemen.

Hisalis begon vanaf de eerste minuut scherp aan de wedstrijd en wist in de eerste helft goed het spel te maken. Het team zette flink druk op de bal, er werd mooi gecombineerd en de ruimtes werden prima opgezocht. Hieruit ontstonden een aantal scoringskansen, maar helaas werden deze niet door Hisalis verzilverd. In de loop van de eerste helft kwamen ook de Kieviten beter in het spel en kregen zij meer kansen. Dit resulteerde in de 1-0 voor de thuisploeg vlak voor rust.

In de tweede helft lukte het Hisalis niet meer om in het eigen spel te komen. Het team begon meer fouten te maken, waar de Kieviten van wist te profiteren. Hisalis bleef er hard voor vechten, maar wist de tegendoelpunten niet meer te voorkomen. De eindstand werd uiteindelijk 5-0.