Er is vooral voor starters weinig aanbod op de huidige woningmarkt. Hoe gaan Lisse en Hillegom dat oplossen? Daar doet de rekenkamercommissie onderzoek naar.
Er is vooral voor starters weinig aanbod op de huidige woningmarkt. Hoe gaan Lisse en Hillegom dat oplossen? Daar doet de rekenkamercommissie onderzoek naar. Foto: pixabay

Rekenkamercommissie Hillegom en Lisse start onderzoek naar starterswoningen

Politiek

WONINGMARKT • De rekenkamercommissie Hillegom en Lisse gaat een onderzoek doen naar starterswoningen. Bereikt het beleid rond starterswoningen de doelgroep voor wie het bedoeld is? Sluit het aanbod van woningen aan op de behoefte die er onder starters is? Dit zijn enkele van de vragen die de rekenkamercommissie beantwoord wil krijgen. 

Starters hebben het niet gemakkelijk op de woningmarkt. Zowel de gemeente Hillegom als Lisse willen starters op de woningmarkt ondersteunen. Het huidige college van Lisse zet in op de realisatie van nieuwe woningen. Uitgangspunten daarbij zijn innovatie, creativiteit en samenwerking in de regio. Daarbij wil het college onder meer een divers aanbod creëren met extra aandacht voor betaalbare woningen voor senioren, jongeren en starters.

In Hillegom is bij het vaststellen van de Woonvisie extra aandacht gevraagd voor senioren, starters en jonge gezinnen, inwoners met een laag inkomen, spoedzoekers, arbeidsmigranten en statushouders. Om meer kansen op de woningmarkt voor deze groepen te kunnen realiseren, nam de gemeente Hillegom zich voor extra aandacht te gaan besteden aan het vergroten en versnellen van de bouwproductie.

De rekenkamercommissie gaat in haar onderzoek na wat er van deze plannen terechtkomt. De resultaten van het onderzoek zal zij naar verwachting in het najaar aan de gemeenteraden van Hillegom en Lisse presenteren.

Uit de krant