Kleine huisjes, grote ambities | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Ook dit is een tiny house.
Ook dit is een tiny house. (Foto: pixabay)

Kleine huisjes, grote ambities

WONINGMARKT • In Lisse is belangstelling voor duurzaam wonen, ontspullen en leven met een kleine footprint. Een Tiny House is meer dan een klein huisje, het gaat ook om een andere manier van leven.

Op 12 april werd in opdracht van de gemeenteraad in het gemeentehuis van Lisse een informatieavond over Tiny Houses georganiseerd. De avond, gevuld met aantrekkelijke lezingen en een informatieve markt, trok veel belangstelling onder Lissers. Deelnemers van de informatiemarkt konden zich opgeven voor een Roadtrip op 10 mei, die voert langs de Bouw Expo Tiny Housing in Almere en de oorsprong van de Tiny Houses Movement in Nederland, gevestigd in Alkmaar. Dit alles onder leiding van Marjolein Jonker, oprichter van Tiny Houses Nederland.

Er hebben zich hiervoor inmiddels zo'n dertig bewoners gemeld. Om 13.00 uur vertrekt de bus met de belangstellende bewoners, het gemeentebestuur en ambtenaren vanaf het gemeentehuis Lisse in de richting van Almere. Na de Roadtrip wordt op 14 juni de initiatieffase van het participatieproces Tiny Houses afgerond met de start van de burgerinitiatiefgroep Tiny Houses Lisse die na de zomer concreet aan de slag wil met de realisatie van kleine huisjes.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>