Een jonge groenling.
Een jonge groenling. Foto: pr

Volop lente in heemtuin

Algemeen

GROEN • In de heemtuin is de lente in volle gang. Dat kun je zelf aanschouwen op zondag 12 mei van 14.00 tot 16.00 uur.

De wilde eend en de meerkoet zijn klaar met broeden en zwemmen met hun jongen in de vijver en in de sloot. Er zitten jonge vogels in de struiken, maar bij sommige nestkastjes vliegen de oudervogels nog af en aan om hun kroost van voedsel te voorzien. De vroege voorjaarsbloemen zoals de sneeuwklokjes zijn uitgebloeid, maar de echte lentebloemen zoals de voorjaarshelmbloem en wilde akelei komen op kleur. De bijen halen al volop nectar waar vervolgens de beroemde voorjaarshoning van wordt gemaakt. Al met al reden genoeg voor de vrijwilligers van de heemtuin om deze zondagmiddag verschillende bij de lente passende activiteiten te houden.

Voor kinderen is er een nieuwe speurtocht ontwikkeld, waarbij de onderwerpen vooral aan de lente gekoppeld zijn. Door middel van leuke opdrachtjes komen de kinderen veel te weten over de natuur in de heemtuin. Voor volwassenen is er een leestafel waar het, onder het genot van een kopje thee, aangenaam bladeren is in boeken en tijdschriften. Natuurspelletjes en knutselwerkjes maken het voor kinderen aantrekkelijk om wat langer in de heemtuin te verblijven. Daarnaast staat de boeiende uitleg van de imkers garant voor interessante weetjes en feitjes betreffende de honingbijen. Samen met het bekijken van de lenteboden die onder de microscopen liggen, het leuke aanbod aan planten en zaden dat te koop is, maar bovenal de natuur die te zien en te fotograferen is, maakt een bezoek aan de heemtuin een prima tijdsbesteding!

Bij gunstige wind zal de Zemelpoldermolen in bedrijf zijn en de molen is dan ook te bezoeken. U vindt de heemtuin aan het eind van de Don Boscostraat langs het Heempad naar de Zemelpoldermolen. Voor meer informatie: www.freewebs.com/heemtuinlisse/

Uit de krant