Rondleidingen bij de eendenkooi te Warmond | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl

Rondleidingen bij de eendenkooi te Warmond

Vangpijp met fluitenkruid
Vangpijp met fluitenkruid (Foto: pr)

NATUUR • 'Verboden toegang' staat er op het toegangsbord van de eendenkooi te Warmond en dat betekent ook echt geen toegang tot dit heel bijzondere stukje natuur. Toch wil de medewerkers van de eendenkooi graag anderen van dit unieke stukje erfgoed laten genieten. Hoe werkt het beroep van kooiker? Waarom is een eendenkooi geen kooi? En wat heeft  "het hoekje omgaan" met een eendenkooi te maken? Deze vragen en meer beantwoorden de medewerkers graag tijdens een rondleiding. 

Data voor de open rondleidingen zijn dit jaar:  

* vrijdagavond 17 mei, 14 juni en 5 juli. Start 19.30 uur.

* zaterdagochtend 18 mei, 15 juni en 6 juli. Start 11 uur.

We starten bij het hek aan het einde van de Menneweg te Sassenheim. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur. Graag opgeven via info@eendenkooiwarmond.nl of telefonisch via 0252-210498. Wij zorgen dan voor genoeg rondleiders. De kosten zijn 4 euro per persoon. Het is verstandig om stevige schoenen aan te doen.

Zelf voor een groep een rondleiding organiseren kan natuurlijk ook. Dit kan tot 1 augustus. Daarna gaat de kooi weer dicht, zodat er weer rust is voor de wilde eenden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>