Afbeelding
Foto: pr

Buitenspeeldag: al 109 activiteiten in Zuid-Holland aangemeld

Algemeen

SPELEN • Jantje Beton en Nickelodeon willen van Nederland één grote speelplek maken. Op woensdag 12 juni staat de 12e Buitenspeeldag voor de deur. In het hele land hebben al meer dan 548 speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven en gemeenten een activiteit aangemeld. Ook in Zuid-Holland wordt op 12 juni volop buiten gespeeld! In de provincie zijn al 109 activiteiten. Maar dat moeten er nog veel meer worden! Help mee deze 12e editie tot een nog groter succes te maken. Meld je speelactiviteit aan op www.buitenspeeldag.nl.

Wat gebeurt er zoal in Zuid-Holland? In Zoeterwoude-dorp worden dit jaar allerlei Oud-Hollandse spelletjes gespeeld. Van stoelendansen tot aardappelpoepen en van elastieken tot knikkeren. Daarnaast wordt in Waarder een speurtocht georganiseerd door het hele dorp. Dat zijn maar twee van de vele leuke activiteiten die georganiseerd worden in Zuid-Holland. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk! Organiseer jij ook een activiteit? Meld nu snel je Buitenspeeldag aan en ontvang een gratis 'Hier spelen wij!' spandoek! Aanmelden kan tot 12 juni via www.buitenspeeldag.nl.

Spelen is superbelangrijk
Nickelodeon en Jantje Beton willen dat kinderen meer buiten gaan spelen en organiseren daarom gezamenlijk de Nationale Buitenspeeldag en roepen speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag activiteit te organiseren. Doe je dit jaar ook mee?
Wie vindt buitenspelen nou niet leuk? Nickelodeon en Jantje Beton bieden ieder op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Daarnaast gaat Nickelodeon ieder jaar op zwart tijdens de Buitenspeeldag om het buitenspelen te stimuleren.

Uit de krant