Nicolette Kluijver opent grote lelieshow op Keukenhof | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Nicolette Kluijver (rechts) steekt een lelietak in een bloemstuk, daarbij bijgestaan door Stephanie van Erven.
Nicolette Kluijver (rechts) steekt een lelietak in een bloemstuk, daarbij bijgestaan door Stephanie van Erven. (Foto: Arie in 't Veld)

Nicolette Kluijver opent grote lelieshow op Keukenhof

LISSE • Als afsluiting van het Keukenhofseizoen is woensdag de jaarlijkse lelieshow geopend, de grootste op dit gebied ter wereld. Nicolette Kluijver plaatste als openingshandeling enkele lelietakken in een bloemstuk, daarbij geholpen door Stephanie van Erven, die verantwoordelijk is voor de opbouw van de show.

Door Arie in 't Veld

Keukenhof-directeur Bart Siemerink vertelde dat de voorbereidingen voor dit spektakel al in oktober vorig jaar begonnen. "We legden toen contact met Bureau Zuidkoop dat wilde meewerken en waarvan Stephanie van Erven degene was die ervoor zorgde dat binnen één nacht alle vrachtwagens met bloemen tot een prachtige show zijn verwerkt. We hebben het dan over 5.500 stuks lelies in meer dan duizend potten en geleverd door 17 leliebedrijven." Siemerink zei ook dat Keukenhof nog altijd als vanouds een consumentenshow is en dat de lelieshow daar perfect in past. "Hier worden mensen nog enthousiaster gemaakt voor bloemen."

Nicolette Kluijver had drie lelietakken uitgezocht om een groot bloemstuk compleet te maken. Een roze/zalmkleurige die haar wel lag vanwege een zekere rebelsheid, een spierwitte waarvan de fel afstekende meeldraden haar aanspraken en een dubbele witte als voorbeeld van wat allemaal mogelijk is. "Ook ik ben een consument en sta verwonderd van alle mogelijkheden," aldus Kluivert die vorig jaar met Keukenhof kennismaakte toen ze er met drie generaties uit haar familie in een koepeltent overnachtte. "Een heel aparte ervaring." De lelieshow is te bezichtigen tot en met zondag 19 mei. Dan sluit Keukenhof weer.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>