Afbeelding

Franse speelfilm over een onmogelijke liefde bij Filmhuis Lisse

Cultuur

CINEMA • Bij het Filmhuis Lisse draait dinsdagavond 21 mei de Franse speelfilm 'Un Amour Impossible' van regisseur Catherine Corsini. Deze boekverfilming was een van de publieksfavorieten van het International Film Festival Rotterdam 2019.

Frankrijk, jaren vijftig. Rachel werkt als eenvoudige typiste wanneer ze de charmante Philippe ontmoet, een intellectueel van gegoede komaf. Ze worden verliefd en krijgen al snel een dochter, Chantal. Onder druk van zijn familie weigert Philippe echter beneden zijn stand te trouwen. Rachel moet daardoor hun dochter alleen opvoeden. Jarenlang strijdt ze ervoor om Chantal erkend te krijgen. Na tien jaar geeft Philippe eindelijk toe. Tegelijkertijd besluit hij werkelijk een vader voor Chantal te zijn. De gevolgen zijn onvoorzien en ingrijpend.

Vertoningsadres: Floralis, Floralisplein 69. Aanvang film 20.00 uur, kassa open om 19.30 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro, leden betalen, op vertoon van hun ledenpas, 6 euro. Dit kan alleen contant. Het reserveren van plaatsen of kaartjes is niet mogelijk.

Uit de krant