Deelnemers maken zelf video met succesverhalen over WelzijnsKompas Hillegom-Lisse | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Wethouders Jolanda Langeveld en Fred van Trigt ontvingen de jaarimpressie van Gesmar Pruijs (rechts). | Foto: EA
Wethouders Jolanda Langeveld en Fred van Trigt ontvingen de jaarimpressie van Gesmar Pruijs (rechts). | Foto: EA (Foto: Esther Akerboom)

Deelnemers maken zelf video met succesverhalen over WelzijnsKompas Hillegom-Lisse

Regio • WelzijnsKompas Hillegom Lisse is een succes. Dat blijkt uit de jaarimpressie 2018, die directeur Gesmar Pruijs maandag 13 mei presenteerde aan wethouders Langeveld (Lisse) en Van Trigt (Hillegom). De overhandiging werd voorafgegaan door een videocompilatie, gemaakt door deelnemers en vrijwilligers zelf en waarin zij vertellen hoe zij de welzijnsactiviteiten in de praktijk ervaren.

Door Esther Akerboom

WelzijnsKompas richt zich op de ondersteuning en begeleiding van kwetsbare bewoners van Hillegom en Lisse. Maar zij zijn er ook voor iedereen die als vrijwilliger, mantelzorger of buurtgenoot naar een ander wil omzien. Iedereen die een maatschappelijk steuntje in de rug nodig heeft kan bij WelzijnsKompas aankloppen. In de jaarimpressie vertelt onder andere welzijnscoach Martha van Dijk hoe zijn te werk gaat om mensen die het even niet meer zien zitten weer op weg te helpen. Bettina van Klaveren legt uit hoe zij samen met WelzijnsKompas de groep Jambo heeft opgezet, een groep voor 'oudere jongeren', die elke maandagochtend gezamenlijk activiteiten onderneemt in Plein28, een centrum waar mensen 'samen leren doen' in Hillegom. Hier floreert ook de groep 'Mannen', opgericht door Walter Voerman, die het leuk leek om wekelijks iets gezellig met andere mannen te ondernemen. Franz van der Sluis doet uit de doeken hoe hij dankzij zijn wandelhobby een hele groep Lissers op de been kreeg. De Wandel Je Fit-groep wandelde elke dinsdagavond en organiseerde andere activiteiten, zoals de Snert- en Lichtjestocht.

Pruijs overhandigde niet zonder trots het jaaroverzicht aan de wethouders. Van Trigt zei blij te zijn met de diversiteit en ontwikkelingsgerichtheid. "Het is geweldig om te zien hoe mensen zelf iets organiseren, hoe mensen zich kunnen ontwikkelen. Het maakt ook dat je gaat nadenken over wat deze mensen nog missen." Langeveld was vooral te spreken over wat WelzijnsKompas tegen eenzaamheid doet. "Zo'n buurtkamer waar iedereen terecht kan, jong, oud, dementerend. Ik vind het een heel mooi initiatief." Benieuwd naar wat WelzijnsKompas nog meer doet en voor jou kan betekenen? Kijk op www.welzijnskompas.nl. Hier is ook de gehele jaarimpressie te bekijken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>