Afbeelding

Hisalis wint van Castricum

Algemeen

Lisse • Heren 1 trad in hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen aan tegen Castricum. Het spel startte wat onvast en de bezoekers kwamen al na vijf minuten op voorsprong na een ongelukkig gestopte bal door de keeper die terecht kwam bij de attente spits van Castricum die na een draai om de as wist te scoren. Halverwege de eerste helft werd het zelfs 0-2 uit een slim genomen strafcorner door Castricum. Zes minuten voor rust zorgde Boudewijn Broersen voor de aansluiting door zijn strafcornerbal keihard op de plank te slaan: 1-2. Bij de volgende strafcorner wist de keeper van Castricum een score te voorkomen door te gaan liggen, maar de snoeihard geslagen bal van Broersen die op de borstprotectie van de keeper terecht kwam zorgde voor aardig wat ongemak.

Na rust kwam Hisalis goed in haar spel en ging steeds meer de wedstrijd domineren. Jurriaan Beelen sprintte onhoudbaar voor zijn man langs de rechterlijn en wist tot in de in de cirkel door te dringen. Helaas werd de shoot van de verdediging niet door de scheidsrechter waargenomen. Boudewijn Broersen raakte wat uit evenwicht door een wat te fysieke actie van zijn verdediger die geel ontving. Na protest van een teamgenoot mocht ook die vertrekken zodat het vijf minuten 11 tegen 9 man stond. Hisalis zette direct druk op de tegenstander en er ontstond de nodige ruimte. Maarten de Wit drong vanaf de rechterflank door tot op de cirkel waar de verdediging hem helemaal langs de cirkelrand naar links dwong. Al struikelend wist de Wit met een backhandschot in een uiterste poging nog hard op het doel te slaan, en door zijn prachtige beweging landde de bal in de verre hoek: 2-2.

Zes minuten voor tijd werd de latere man van de match Deniz de Jong in scoringspositie onderuit gehaald door de keeper van Castricum. Sven Cozijn mocht de strafbal nemen en legde die gedecideerd linksboven in de touwen. De 3-2 werd goed verdedigd door de solide spelende achterhoede gevormd door Tristan Beelen, Sam Hoekstra en Sven Cozijn.

Tot ontzetting van het team en het publiek kreeg Castricum in de slotfase nog een strafcorner mee terwijl het scorebord al enige tijd op 00.00 uur stond. Broersen verdedigde die aanval onreglementair wat tot overmaat van ramp nog een strafbal voor de bezoekers opleverde. Keeper Pim Vreeken wist echter eenvoudig de zwak genomen strafbal te stoppen, hetgeen de nemer ervan zodanig frustreerde dat die de bal keihard wegsloeg richting doel en zijn stick in het net slingerde. Dit leverde Castricum een terechte rode kaart op. Hisalis werd uiteindelijk de winnaar van deze zeer spannende wedstrijd.