Het water in De Waterkanten is lekker warm tijdens Zwemmaatjes.
Het water in De Waterkanten is lekker warm tijdens Zwemmaatjes. Foto: pixabay

Zwemmaatjes in de Waterkanten op 3 juni

Algemeen Sport

Lisse/Hillegom • Inwoners van Lisse en Hillegom die graag willen zwemmen, maar dit wegens bepaalde beperkingen niet kunnen, krijgen de kans om samen met hun 'maatje' te zwemmen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van gezondheids- of mobiliteitsproblemen of een klein sociaal netwerk waardoor een bezoek aan het zwembad niet mogelijk is. Speciaal voor deze groep wordt op de eerste maandag van de maand, maandag 3 juni om 11.45 uur, een zwemactiviteit georganiseerd in Sportcentrum De Waterkanten in Lisse.

Zwemmaatjes is een samenwerking tussen WelzijnsKompas en Sportfondsen Lisse en wordt ondersteund door de Edwin van der Sar Foundation. Iedereen is welkom om samen met bijvoorbeeld partner, vriend, buurvrouw, familielid of mantelzorger (je 'maatje') op eigen tempo te bewegen in het warme water van Sportcentrum De Waterkanten. Dit sportcentrum is erop ingericht dat iedereen zonder problemen kan gaan zwemmen. Liften, speciale tilliften en rolstoelen en rollators zijn aanwezig.

Vrijwilligers gezocht

Doordat het deelnemersaantal flink is toegenomen, is WelzijnsKompas op zoek naar vrijwillige zwemmaatjes. Dit zijn vrijwilligers die het leuk vinden om samen met iemand te bewegen in het water. Op maandag 1 juli wordt Zwemmaatjes ook georganiseerd. In de maand augustus is er geen zwemmaatjes.

Aanmelden

Deelname kost 5 euro per duo, inclusief koffie of thee. Om deel te nemen aan Zwemmaatjes of bij interesse als vrijwilliger kan er contact opgenomen worden met Buurtwerker Dionne Scheepmaker via d.scheepmaker@welzijnskompas.nl of bel 06-45331545. Aanmelden om deel te nemen kan ook digitaal via www.sportfondsenlisse.nl.

Uit de krant