Inschrijving voor Huiskamerfestival Gluren bij de Buren gesloten | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: Esther Akerboom

Inschrijving voor Huiskamerfestival Gluren bij de Buren gesloten

Lisse • Cultuurliefhebbers kunnen dit najaar weer hun hart ophalen tijdens het huiskamerfestival Gluren bij de Buren. Het programma is bijna rond. Aanmelden van huiskamers en artiesten voor dit jaar is niet meer mogelijk.

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober zijn bezoekers welkom in tientallen grote en kleine huiskamers in Lisse om gratis voorstellingen van een half uur bij te wonen. Achter de schermen zijn een paar mensen al een tijdje hard aan het werk om het programma voor beide middagen rond te krijgen. Stella Sedelaar onderhoudt daarbij de contacten met de artiesten, Jose van der Aart en Leomiek de Vroomen zijn aanspreekpunt voor de locaties. Het is elk jaar weer spannend als de aanmeldingsperiode opent maar het kost hen in de praktijk weinig moeite om het programma te vullen. Stella: "Het leukste deel van ons werk is het om te zorgen voor een goede match van kamers en artiesten. Sommige bewoners zorgen zelf voor een optreden van vrienden of familie, anderen laten de invulling van het programma graag aan ons over. Locaties die we nog niet kennen proberen we vooraf te bezoeken om te bespreken wat de wensen en mogelijkheden zijn."

Subsidie
Wat ook elk jaar weer spannend is, is de financiering. Gluren bij de Buren ontvangt geen subsidie van de gemeente. Hoewel niemand van de deelnemers een vergoeding krijgt, zijn er toch wel kosten gemoeid met het organiseren. Denk alleen maar aan het programma dat elk jaar wordt gedrukt en verspreid. Voor 2019 kan de organisatie in elk geval een bijdrage tegemoet zien van: SARL, het fonds voor culturele en toeristische activiteiten in Lisse.


Optredens
Eind juli of begin augustus horen alle deelnemers welke match er voor hen is gemaakt, dus wie er waar gaat optreden. Veel optredende artiesten keren ieder jaar graag terug. Gelukkig is er ook weer veel nieuws te zien en te horen, maar dat blijft nog even een verrassing tot het programma in september wordt verspreid. Wie zo lang niet wil wachten kan vast een kijkje nemen op de website of komende tijd de facebookpagina in de gaten houden. De site biedt een overzicht van optredens die we in elk geval kunnen verwachten.
www.glurenbijdeburen-Lisse.nl en https://www.facebook.com/GlurenBijDeBurenLisse/

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>