Diamond Sport Event voor het goede doel | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Bianca, Helga en Alice organiseren acties om geld in te zamelen voor het Adams Inloophuis. | Foto: EA
Bianca, Helga en Alice organiseren acties om geld in te zamelen voor het Adams Inloophuis. | Foto: EA (Foto: EA)

Diamond Sport Event voor het goede doel

Lisse • De drie dames van 'Shine Bright like a Diamond' timmeren lekker aan de weg. Helga, Bianca en Alice, die alle drie met kanker te maken hebben gehad bij zichzelf of in hun omgeving, zetten zich in om geld in te zamelen voor het Adamas Inloophuis in Nieuw Vennep. Iedereen die direct of indirect met deze nare ziekte te maken krijgt kan hier terecht voor ondersteuning en begeleiding.

Door Esther Akerboom

Het was in de eerste instantie het plan om door middel van wandeltochten voor het goede doel geld in te zamelen met als hoogtepunt de Vierdaagse in 2020, maar inmiddels heeft het drietal nog meer initiatieven ontwikkeld. "We hebben een presentatie gehouden bij de Rotaryclub. Daar waren we erg zenuwachtig voor, maar achteraf was dat helemaal niet nodig", vertelt Helga. "Het waren allemaal erg aardige mensen die ons op ons gemak stelden. De reacties waren zeer positief. Er is een klankbordgroep samengesteld die ons gaat helpen." Ook bij de Heerenparade waren de dames aanwezig met een foto stand-in bord, gesponsord door Lemon Hill, om de zichtbaarheid van het inloophuis te vergroten. De fotowedstrijd op social media die daarvan vast zat, werd gewonnen door de dames, wat ook weer geld opleverde. En bij de AH loopt momenteel een statiegeldactie. Het enthousiasme zorgt voor heel veel bijval. "Telkens als we ergens komen om te vragen of iemand iets voor ons kan betekenen, willen ze graag meewerken en vaak verzinnen die mensen nog meer ideeën om te kunnen helpen, dat is zo leuk. Iedereen draagt het Adamas Inloophuis een warm hart toe", aldus Alice.

Dat geldt ook voor het Diamond Sport Event, dat op zaterdag 22 juni van 9.00 uur tot 14.00 uur gehouden wordt bij Fit&Shape en BariGym in de Vennestraat. Het is die dag mogelijk om tegen een laag tarief verschillende work-outs te volgen, zoals 'Spinning' in de groepszaal, 'Zaktraining' in de bokszaal en 'Synrgy', circuittraining voor ieder niveau, in de fitnessruimte. "Voor 22,50 euro kun je alle drie de work-outs meedoen en je krijgt een gezond soepje toe. En het is ook mogelijk om losse workouts te doen voor 7,50 euro", legt Bianca uit. "We mogen het event daar helemaal gratis houden en de flyers worden gesponsord zodat de gehele opbrengst naar ons goede doel kan gaan. En Ronald Clemens, die de eerste spinningles begeleidt, heeft ook nog eens beloofd om het inschrijfgeld van iedere deelnemer in zijn les te verdubbelen."

Aanmelden kan telefonisch via 0252-412270, of ter plekke bij de sportschool. Vol is vol.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>