Groei en Bloei bezoekt Imkerij Weerlanerpolder | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De bijen zijn bij mooi weer zeer actief.
De bijen zijn bij mooi weer zeer actief. (Foto: pexels.com)

Groei en Bloei bezoekt Imkerij Weerlanerpolder

HILLEGOM n Meinhard van de Reep beheert in de omgeving van Hillegom een twintigtal bijenvolken, met zomers ongeveer een miljoen bijen. Naast de bijenstal aan de Weerlanerpolder staan er volken in een boomgaard in Hillegom, enkele volken in de buurt van Keukenhof en is er een bijenstal in Lisserbroek, die ter beschikking is gesteld door Lo Minck Systemen.

Er wordt met de volken ook gereisd naar specifieke drachtgebieden als linde, zonnebloem, mosterd, fruit en koolzaad, de laatste natuurlijk ter bevruchting van deze gewassen.

Imkerij De Weerlanerpolder dankt zijn naam aan de beschermde Weerlanerpolder in Hillegom. In dit kleine, maar fraaie natuurgebied wordt momenteel rondom de bijenstal gewerkt aan de inrichting van een plantentuin, waarin de aanplant van drachtplanten vooropstaat. Veel van de planten zijn ter beschikking gesteld door de buurman, plantenkwekerij Van de Reep. De imkerij is komend van de Oude Weerlaan, alleen lopend vanaf het fietspad richting Manege Koopman, bereikbaar.

Meinhard van de Reep kan u alles vertellen over het leven van de bij en u kunt de bijen van dichtbij bezichtigen, er is verse honing te koop en aan de Weerlanerpolder is een glazen observatiekast geïnstalleerd, waardoor u de bijen van dichtbij kunt bewonderen. Ook voor kinderen is dit bezoek meer dan de moeite waard! In de zomer zijn er volop bloeiende planten, die bij goed weer druk bezocht worden door bijen, hommels en vlinders!

Groei en Bloei afdeling Bollenstreek gaat op bezoek op 27 juni om 14.00 uur. Vóór 19 juni opgeven bij Annie Eversdijk, mail annie@evweb.nl. Verzamelen bij: Imkerij Weerlanerpolder, Oude Weerlaan 35A Hillegom.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>