Spelen op het Heemskerkplein | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Wethouder Van der Laan, Annalisa Valk, Laurene Wouters en wethouder Van der Zwet bij de opening.
Wethouder Van der Laan, Annalisa Valk, Laurene Wouters en wethouder Van der Zwet bij de opening. (Foto: Arie in 't Veld)

Spelen op het Heemskerkplein

LISSE •  De nieuwe, grote en prachtig ingerichte speelplaats op het Van Heemskerkplein in de Zeeheldenbuurt is dinsdag officieel in gebruik genomen. Het echte Lissese Heemskerkplein dus. Het waren wethouder Kees van der Zwet en Jeanet van der Laan die geholpen door Laurene Wouters en Annalisa Valk het afzetlint doorknipten. Dat was dan voor het officiële tintje, want de speelplek was al uitgebreid in bezit genomen en werd alleen even door de jeugd verlaten toen de ijscoman zich meldde.

Door Arie in 't Veld

Van der Zwet zei dat het hem een genoegen was om dit deel van het renovatiegebied in de Zeeheldenbuurt af te ronden. "Samen met wethouder Van der Laan die over sport en spel in Lisse gaat. Uiteraard hoopt het gemeentebestuur dat er minder wateroverlast in de wijk zal zijn en is het ook het vermelden waard dat het aantal parkeerplaatsen kon worden uitgebreid."

De opknapbeurt van het Van Heemskerkplein, het Doormanplein en een gedeelte van de Barentszstraat en de Witte de Withstraat is nu afgerond. De wegen en de stoepen zijn vernieuwd en opgehoogd, waardoor de voortuinen weer goed bereikbaar zijn. Bewoners hebben de voortuinen opgehoogd. Het speelterrein is vernieuwd met speeltoestellen van natuurlijke materialen, zoals FSC-hout. De omgeving van het water heeft een nieuwe uitstraling gekregen, door de aanleg van natuurvriendelijke oevers. De werkzaamheden zijn nu klaar, dankzij de goede samenwerking tussen bewoners en de gemeente. In de afgelopen jaren is de openbare ruimte in de Zeeheldenbuurt behoorlijk verzakt. De gemeente hoogt de wijk gefaseerd op. Hierdoor blijven woningen goed toegankelijk en wordt wateroverlast voorkomen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>