De wandeling start bij de pomp aan de Houttuin. | Foto: pr
De wandeling start bij de pomp aan de Houttuin. | Foto: pr

Feit- of fictiewandeling door het dorp

Activiteiten

Stichting Vrienden van Oud Hillegom houdt woensdag 10 juli de Feit- of fictiewandeling. Veel deelnemers kijken er al naar uit, want het is ieder jaar opnieuw de uitdaging om de ware en verzonnen verhalen te onderscheiden. Veronica Handgraaf en Wilbert Koops zullen ook dit jaar verhalen vertellen tijdens de wandeling door het centrum van Hillegom.

De wandeling start om 19.00 uur bij de Grote Pomp aan de Houttuin en eindigt bij onderkomen De Vonk achter de Maartenskerk waar duidelijk zal worden wie de hoogste score had en daarmee de oorkonde ontvangt. Dit allemaal onder het genot van een versnapering. Deelname kost 3 euro en aanmelden is niet nodig.

De Vrienden van Oud Hillegom organiseren nog vier zomeravond-activiteiten: op 17 juli wordt met de fiets twee tuinenbezoeken afgelegd in Hillegom, op 24 juli wandelen we de Villa-route, op 31 juli fietsen we de Oorkonde-route en tenslotte op 7 augustus wandelen we de Six-wandeling. De routes van deze fietstochten en wandelingen zijn nieuw in samenstelling dit jaar. Hiervoor is het vertrekpunt Kwekerij Veelzorg aan Stationsweg 131, het onderkomen van de Vrienden.

De vrijwilligersorganisatie Stichting Vrienden van Oud Hillegom zet zich op verschillende manieren in voor historisch Hillegom zoals het organiseren van allerlei evenementen. Zie hiervoor www.vriendenvanoudhillegom.nl.

Uit de krant