De Braziliaanse Maria gaat op uitwisseling naar Nederland en komt hier bij een gastgezin.
De Braziliaanse Maria gaat op uitwisseling naar Nederland en komt hier bij een gastgezin. Foto: pr

Haal de wereld in huis, word gastgezin

Algemeen

UITWISSELING • De Braziliaanse studente Maria komt in augustus voor een schooljaar naar Nederland. Zij heeft altijd al de droom gehad om op uitwisseling te gaan, want ze houdt van reizen, spreekt graag Engels en het lijkt haar een hele bijzondere ervaring.

Met het programma High School Holland biedt Travel Active – Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie – buitenlandse jongeren de mogelijkheid om naar ons land te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. Zij volgen onderwijs volgens Nederlandse maatstaven, ontdekken de schoonheid van Nederland en leren de taal. Met als streven dat een avontuur in Nederland iets oplevert voor beide partijen. Tijdens hun verblijf ervaren zij hoe het is om bij een Nederlands gastgezin te verblijven en zo het maximale uit hun uitwisseling te halen.

Iedereen kan gastgezin worden
Gastgezinnen wonen overal in Nederland en zijn er in alle soorten en maten. Gezinnen met en zonder kinderen, alleenstaand, jong of al wat ouder: in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring.

Waarom Maria voor een uitwisseling kiest
"Alles wat ik over Nederland heb gehoord, klinkt erg interessant. Ik hoop veel nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe vrienden te maken en een totaal nieuwe ervaring te hebben vol mooie herinneringen, die ik samen met jullie wil delen

Wilt u meer weten over gastgezin worden? Neem contact op via gastgezinworden@travelactive.org of 020-737 20 62.

Uit de krant