Gemeente Lisse sluit bedrijfspand na illegale prostitutie | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto ter illustratie
Foto ter illustratie (Foto: pexels.com)

Gemeente Lisse sluit bedrijfspand na illegale prostitutie

SLUITING n De burgemeester van Lisse heeft op 1 juli een pand aan Meer en Duin gesloten. In het gebouw was een bedrijf gevestigd, waar ook seksuele diensten tegen betaling werden aangeboden. De eigenaar had hiervoor geen vergunning en is eerder al gewaarschuwd. De vergunning is belangrijk omdat bij niet-legale prostitutie de kans groot is op misstanden. Voorbeelden hiervan zijn mensenhandel, uitbuiting, veiligheidsproblemen en gezondheidsrisico's. Daarom heeft de gemeente stevig ingegrepen.

Bij de controle die aan de sluiting vooraf ging, waren niet alleen de gemeente en de politie betrokken. Ook medewerkers van het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) waren hierbij aanwezig. De teams vonden duidelijke sporen van seksuele handelingen. Die dienstverlening is verboden zonder vergunning. Vervolgens is nader onderzoek gedaan. De eigenaar is in de gelegenheid gesteld een reactie te geven op de uitkomsten van dit onderzoek.

Illegale prostitutie wordt gezien als een vorm van ondermijning, waar hard tegen opgetreden wordt. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruikmaken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen. Daarom staan de drie gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen samen met politie en het openbaar ministerie schouder aan schouder. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken. We sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak. Doel is een omgeving te creëren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>