Groentetaart voor de dieren van kinderboerderij Poelepetaat | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Vooral de geiten deden zich tegoed aan de kruiwagens vol groente, fruit en brood.
Vooral de geiten deden zich tegoed aan de kruiwagens vol groente, fruit en brood. (Foto: Esther Akerboom)

Groentetaart voor de dieren van kinderboerderij Poelepetaat

FEEST • Kinderboerderij 'Poelepetaat', gelegen op Landgoed Keukenhof, bestaat inmiddels vijf jaar. Afgelopen woensdag werd dat uitgebreid gevierd en het was niet alleen feest voor de bezoekers en verzorgers van de kinderboerderij, alle dieren werden ook flink in het zonnetje gezet.

Door Esther Akerboom

Wie de 'Poelepetaat' bezoekt, zal het ongetwijfeld opvallen hoe goed de dieren hier worden verzorgd. Ze hebben de ruimte, gezelschap van soortgenoten en ze zijn allemaal keurig op gewicht. Bovendien is het er schoon. De kinderboerderij trekt dan ook veel bezoekers. "We zijn zeven dagen van 09.00 tot 17.00 uur open. Doordeweeks ontvangen we 30 tot 50 bezoekers per dag, in de weekends wel 150 tot 200", vertelt verzorgster Yvette Kaandorp. Er is in de loop van vijf jaar wel het een en ander veranderd. "Vroeger stonden de dieren veel meer verspreid, sinds anderhalf jaar is het meer geconcentreerd", aldus Kaandorp. De grote belangstelling voor de kinderboerderij is volgens haar te danken aan bovengenoemde redenen. "Het is een voordeel dat wij geen voederapparaat hebben. Kinderen worden dan tenminste niet omver gelopen door bedelende dieren, waarvan de brutaalsten bovendien nog eens veel te dik kunnen worden. Wij hanteren een vaste voedertijd waarbij de kinderen mee mogen helpen met het voeren, zodat we zeker weten dat de dieren goed te eten krijgen. En bovendien mogen de kinderen overal bij."

Dat was ook het geval op woensdagmiddag 26 juni. De bezoekertjes werden op een feestelijk versierde kinderboerderij ontvangen met limonade, wat lekkers en een kleurplaat. Daarna was het tijd om de dieren te trakteren. Onder toeziend oog van Keukenhof-directeur Bart Siemerink, PR-manager Marlies Goldenberg en natuurlijk de verzorgers brachten de kinderen heuse groentetaarten rond, voor elk dier wat wils. De geiten en schapen op de weide werden zelfs getrakteerd op kruiwagens vol met groente, fruit en brood, wat eigenlijk vooral in de buikjes van brutale geiten verdween; de wat schuchterder schaapjes hadden het nakijken. Maar ook de kippen, konijnen, cavia's en varkens werden niet vergeten.

Kinderboerderij Poelepetaat is dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>