Fluitend de zomervakantie in met de Kinderstoomdagen bij Stoomtrein Katwijk Leiden | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Fluitend de zomervakantie in met de Kinderstoomdagen bij Stoomtrein Katwijk Leiden

RECREATIE • De rugzakken en de broodtrommels kunnen straks maar liefst 6 weken worden opgeborgen omdat de basisscholen in onze regio vrijdag 19 juli de deuren sluiten voor de zomervakantie. Even geen Citotoetsen meer en allemaal over naar een nieuwe groep of misschien zelfs een overstap naar het voorgezet onderwijs. Genoeg tijd dus voor leuke dingen! Als start van de zomervakantie organiseert het toch al kindvriendelijke museum in het Zuid-Hollandse Valkenburg In het weekend van 20 en 21 juli  Kinderstoomdagen, waarin alle kinderen de hoofdrol mogen spelen.

Stoomtrein Katwijk Leiden is een museum met vriendelijke vrijwilligers die hun stoom- en dieselpassie graag delen met de bezoekers en hun kinderen. En je mag bijna overal op en aanzitten. Dit weekend zijn kinderen de belangrijkste gasten en pakken de vrijwilligers en hun bevriende relaties extra uit om de kinderen te belonen voor hun inspanningen tijdens het afgelopen schooljaar. In dit weekend zijn modelbouwers aanwezig met hun stoomtreinen in miniatuurformaat waar je naar kunt kijken of op kunt zitten om een rondje mee te rijden. Dit weekend krijg je als kind ook de gelegenheid om mee te rijden in de cabine naast de machinist van een echte stoomtrein of diesellocomotief. Er worden demonstraties gegeven met rijdende modellen van een miniatuurstoomvrachtwagen en een stoomtrekker. Bij de demonstratietafels van de modelbouwers staan op ooghoogte nog veel meer modellen van stoommachines. Sommige van deze modellen werken op perslucht. Met behulp van een fietspomp kunnen kinderen de modellen in beweging krijgen door zelf hard te pompen.  

Binnen in het museum kunnen de kinderen creatief aan de slag bij de knutseltafel met papier, schaar en stiften. Je kunt je daar ook laten schminken. En als ze nog wat stoom willen afblazen, kunnen zij zich uitleven bij de zweefmolen. Natuurlijk kunnen ook ritten gemaakt worden met de stoomtrein of de groenebankentrein, getrokken door een diesellocomotief.  Als je dan een ballon ophaalt, ziet deze open trein er lekker fleurig uit. Heb je dan honger gekregen? Dan kun je bij een oude legertruck broodjes kopen of een verfrissende smoothie.
Tijdens de zomervakantie is het museum naast de reguliere weekendopening ook geopend op de dinsdag en donderdag.

Vier de zomervakantie
De kinderstoomdagen zijn een heel leuk en leerzaam dagje uit voor jong en oud. Een passend cadeautje van papa of mama of opa en oma voor een mooi rapport. Kinderen zullen oren en ogen tekort hebben en met volle teugen genieten van hun eerste vakantieweekend. U kunt nog lang nagenieten van de foto's van uw kind(eren) op of bij de historische en kleurrijke locomotieven. Het museum ligt direct aan de A44, afslag Leiden Zuid. Vanaf Amsterdam afslag 8 en vanuit Den Haag afslag 9. Het museum is beide dagen geopend van 10.30 –17.00 uur. Prijzen: € 10,00 voor volwassenen. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar betaalt u € 8,00. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen. Kaartjes zijn de hele dag geldig. Rijd zo vaak mee als je wilt. Gratis parkeren voor de deur.
Meer informatie is te vinden op de website of Facebook.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>