Polshoogspringer Neal Ott
Polshoogspringer Neal Ott Foto: Annemarie ten Kate

Spartaan-junioren winnen medailles op NK Junioren

Verenigingen Sport

ATLETIEK • Tijdens de Nationale Kampioenschappen voor junioren afgelopen weekend bij atletiekvereniging AAV'36 in Alphen aan den Rijn kwamen 1.000 atleten in actie om te strijden om de Nederlandse Titels. De Spartaan uit Lisse was er ook bij.

Op de finaledag werden er twee medailles behaald. Polshoogspringer Neal Ott won zilver met 4,80m, een clubrecord voor junioren jongens A (onder 20 jaar). Een prachtige prestatie nadat hij eerder dit jaar tijdens de NK Indoor met de winst naar huis ging.

Op de 400 meter behaalde de pas 15-jarige Suus Altorf brons. Met een tijd van 57,48 seconden verbeterde ook zij het clubrecord. In totaal werden er dit weekend 14 finaleplaatsen behaald door de juniorenatleten van De Spartaan. Een erg mooie prestatie, dat veel goeds belooft voor de toekomst.

Komend weekend is de Van der Hulst Jeugd Meerkamp bij De Spartaan in Lisse, waar veel van deze atleten weer van de partij zijn. Op diverse onderdelen nemen zij het op tegen junioren atleten uit de regio. Iedereen is van harte welkom om zaterdag 6 en zondag 7 juli te komen kijken bij De Spartaan.

De overige top 8 noteringen en tevens finaleplaatsen:
4e plaats Anne-Wil van Werkhoven 400mH MJA, 1:04,98 (persoonlijk record)
5e plaats Nimah Lommerse 100m MJB,12,81
5e Plaats Hieke Böhm Speer MJA, 58,74m (persoonlijk record)
5e plaats Anne-Wil van Werkhoven Hink-stap-sprong MJA, 10,63m (persoonlijk record)