Leuke luitjes zoeken nieuwe vriendschappen | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Een fietsmaatje, of iemand waar je gezellig een bakkie mee gaat drinken, die vind je op Leuke luitjes.
Een fietsmaatje, of iemand waar je gezellig een bakkie mee gaat drinken, die vind je op Leuke luitjes. (Foto: pr)

Leuke luitjes zoeken nieuwe vriendschappen

REGIO n In Lisse en Hillegom zijn Leuke luitjes op zoek naar buurtgenoten met dezelfde hobby. Leuke luitjes zijn geïnteresseerd in nieuwe vriendschappen. Ze willen hun hobby uitoefenen met buurtgenoten van dezelfde leeftijd. Na een eerste kennismaking online, volgt vaak de kennismaking bij een kopje koffie. Als het klikt kun je gezellig samen op stap. Om die gezelligheid te stimuleren zetten Ronald, Wilma en Lukas zich graag in.

Iedereen kent wel iemand die eenzaam is of niemand meer heeft om zijn hobby uit te oefenen. Meer dan een derde van de Nederlanders heeft eenzaamheidsgevoelens en dat zijn niet alleen oudere mensen. Ronald, Wilma en Lukas gingen samenwerken om iets te doen aan eenzaamheid bij ouderen. Ronald: "Bestaande maatjes vallen soms weg als je ouder wordt en hoe vind je dan nieuwe maatjes voor de gezelligheid of om actief te blijven? Met je laptop, je tablet of je smartphone natuurlijk! Jongeren doen dat en ouderen kunnen dat ook."

Leuke luitjes is ontwikkeld speciaal voor ouderen vanaf 60 jaar. Evelien en Ingrid vonden elkaar op Leuke luitjes en gingen samen een bakkie doen. Het klikte en ze gaan vaker afspreken. Leuke luitjes zijn dus dichterbij dan je denkt en ze willen ook fietsen, wandelen, samen koffie drinken of samen eten, naar een museum, concert of samen aan de slag met fotocamera of de breipennen. Zo zegt Joke: "Ik heb ondertussen al vier keer met Anja afgesproken en er staan nog twee afspraken gepland. Volgens mij is dit een fijn, langdurig contact aan het worden."

Leuke luitjes in de buurt
Alle 60-plussers uit Lisse, Hillegom en omgeving zijn welkom bij Leuke luitjes. Anderen gingen al voor, zoals te zien is op leukeluitjes.nl/activiteiten. Deelname is gratis. Leuke luitjes kan dit gratis doen voor ouderen dankzij steun van fondsen, zoals het Oranjefonds, en door donaties. En ook omdat de mensen achter Leuke luitjes zich onbetaald inzetten voor meer gezelligheid en minder eenzaamheid.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>