'Geef met een groot hart aan Stichting Hartekind' | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: website Hartekind
Goede doelen

'Geef met een groot hart aan Stichting Hartekind'

KINDEREN • Voor de periode van 15 tot en met 20 juli is in Lisse een vergunning afgegeven voor de Hartekind Collecteweek van Stichting Hartekind. In deze week loopt het enthousiaste team van Lissese vrijwilligers door de wijken en straten om zoveel mogelijk geld op te halen voor broodnodig onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen.

Coördinator Mandy van Wieringen vertelt: "Vorig jaar werd voor het eerst in Lisse gelopen en bleken veel mensen nog niet bekend met Stichting Hartekind en dus ook niet met het feit dat aangeboren hartafwijkingen erg vaak voorkomen. De opbrengst in Lisse was toen desondanks ruim 1660 euro, waar we heel blij mee waren! Natuurlijk hopen we dit jaar én meer naamsbekend te hebben én een hogere opbrengst te behalen!"

Dagelijks worden er in Nederland vier kinderen geboren met een hartafwijking en krijgen drie kinderen een openhartoperatie. Helaas overlijdt er in Nederland nog elke twee dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze 25.000 hartekinderen verbeteren. Zie: www.hartekind.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>