Break-in box bij de bieb: geheimen ontrafelen | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Samen met je vrienden spannende raadsels oplossen, dat kan deze zomer bij de bieb. | Foto: pr
Samen met je vrienden spannende raadsels oplossen, dat kan deze zomer bij de bieb. | Foto: pr (Foto: pr)

Break-in box bij de bieb: geheimen ontrafelen

REGIO • Deze zomer speel je bij de Bibliotheek Bollenstreek een spannend spel: de break-in box. Ben jij 8 jaar of ouder en nieuwsgierig genoeg om een geheim te ontrafelen? Dan heb je in de zomervakantie alle kans om een spel te spelen van een van de drie break-in boxen.

Je kunt van 22 juli t/m 31 augustus met een groepje vrienden of familie in een van de Bollenstreek-vestigingen proberen de code te kraken van de break-in box Archeologie (Sassenheim, Voorhout, Noordwijk, Landgoederen (Lisse, Oegstgeest, Warmond) of AtlantikWall (Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest).
Een break-in box is een soort omgekeerde escaperoom: je moet er namelijk niet úit, maar ín zien te komen. En dat kan door het oplossen van een reeks vraagstukken. Via een aantal puzzels moet je een kist open proberen te krijgen en dan komen er nog meer raadsels uit die uiteindelijk tot de ontknoping leiden.
Kom ook naar deze escaperoom-ervaring. Leuk voor iedereen vanaf 8 jaar en ook voor volwassenen (dus neem je ouders of opa's en oma's mee). Je kunt met z'n tweeën meedoen, maar ook met een groepje van maximaal 6 kinderen. Het spel duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Lisse
In Lisse is van 22 juli t/m 2 augustus de break-in box Landgoederen te vinden. Het gaat over Landgoed Welbehagen. Het gebeurt wel eens dat bibliotheken bijzondere boeken erven van overleden mensen. Onlangs ontving de bibliotheek echter een wel heel vreemde erfenis. Van de wijlen Heer Johannes Heinsiegt kregen we een antieke dekenkist en een geheimzinnig, futuristische ogend apparaat, dat volgens een rafelig foldertje de Retrospector 3000 heet. De familie Heinsiegt vertelde ons dat hun Johannes amateur historicus was en zijn dagen sleet met een onderzoek naar het Landgoed Welbehagen, een oud landhuis dat in de 17-de eeuw hier in de regio gebouwd moet zijn, maar dat niet meer bestaat en waarover weinig terug te vinden is. Vlak voor zijn overlijden verklapte hij nog wel aan zijn familie dat hij het geheim bijna ontrafeld had. Aan jullie nu de vraag of jullie het werk van Johannes Heinsiegt willen voltooien zodat zijn harde werk niet voor niets is geweest. Wat is er toch met dat Landgoed Welbehagen gebeurd?

Kaartjes reserveren
Doe je mee met dit spannende spel en neem je ook een moderne duik in de geschiedenis? Ga voor het reserveren van kaartjes naar www.bibliotheekbollenstreek.nl (kijk bij agenda, datum 22 juli en verder) of ga naar een vestiging bij jou in de buurt. Een kaartje kost voor leden 1,50 euro; niet-leden betalen 2 euro per kaartje.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>