Stichting SterkSaam zoekt sponsors voor vervoer dagbesteding | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Stichting SterkSaam zoekt sponsors voor vervoer dagbesteding

GOEDE DOELEN • Stichting SterkSaam aan de Heereweg 460 heeft sinds de oprichting al vele activiteiten ontwikkeld. Een daarvan is dagbesteding voor en door mensen met een verstandelijke beperking of psychische achtergrond. En het is deze groep waarvoor een toegestoken hand wordt gezocht in de vorm van sponsoring, om zo het vervoer van de mensen in de dagbesteding te regelen.

Door Arie in 't Veld

Paul Hogervorst, onder andere persoonlijk begeleider van de dagbesteding, zegt dat er steeds meer deelnemers komen. "Prachtig, want daar zijn we voor. Maar ook dient zich het probleem aan hoe een aantal van die mensen worden gehaald en gebracht. We hadden een busje, maar dat kwam niet meer door de APK-keuring. Via een tip van een van onze vrijwilligsters kwamen we in contact met de Stichting Mobiliteit Voor Iedereen (MVI) die bereid is ons te helpen. Totdat deze hulp goed gestructureerd is, hebben we nu tijdelijk een busje in bruikleen. We willen een definitieve voorziening, wat wil zeggen dat deze in elk geval vijf jaar geldt."

Kimberley Haazen, projectleider van de MVI zegt dat in het kader van de hulp een Mercedes Vito klaar zal staan, maar nu wordt gezocht naar ondernemers en particulieren die een financiële bijdrage willen leveren. "Voor de ondernemers geldt in elk geval dat hun naam en/of bedrijfslogo op de bus wordt aangebracht. Maar donaties zijn natuurlijk ook welkom. Via de website www.stichtingmobiliteitvooriedereen.nl kan men opzoeken hoe men dat kan doen als men eenmaal voor een bepaald project heeft gekozen. Wij hebben inmiddels projecten door het hele land en allemaal met succes. Middels samenwerkingen met verschillende zorginstellingen, zorginstanties en bedrijven kunnen de zorgbussen gerealiseerd worden in een tijd dat het vervoer in de zorg nauwelijks of niet meer wordt vergoed."

Hogervorst vult aan dat de bus ook kan worden ingezet voor ophalen en brengen van de deelnemers thuis en dan in de wijde omgeving. "Maar ook voor bijvoorbeeld het brengen naar uitjes evenals naar het zwemmen bij 's Heeren Loo in Noordwijk. Het busje wordt bestuurd door vrijwilligers, waarvan er inmiddels een aantal in de boeken staat."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>