Rijbewijskeuringen in de regio | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pixabay

Rijbewijskeuringen in de regio

MOBILITEIT • Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Dat gebeurt op diverse plaatsen in de regio.

In Lisse is er een keuring in 't Poelhuys op 24 juli en 25 september. In Sassenheim op 3 en 31 augustus in 't Onderdak. En in Hillegom vinden keuringen plaats op 21 augustus en 25 september. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Neem telefonisch contact op via 088 23 23 300. Zelf online een datum inplannen kan ook via de website www.regelzorg.nl.
De tarieven kunnen per locatie verschillen. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen maximaal 40 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief maximaal 60 euro.
Het is aan te raden om minimaal 5 tot 6 maanden voor het aflopen van de geldigheid van het rijbewijs met de keuringsprocedure te starten. Door grote drukte bij het CBR kan de responstijd langer zijn. De Verklaring van Geschiktheid is 1 jaar geldig.
Voordat men een afspraak maakt, moet men eerst een Gezondheidsverklaring kopen. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van DigiD met SMS-code op mijn.cbr.nl.
Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet men eerst invullen en opsturen naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens men de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt. Aangeraden wordt een afspraak te maken bij een arts die uw formulier op de computer (digitaal) kan invullen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>