Nederlands Transport Museum: doneer uw luchtvaartherinnering | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Nederlands Transport Museum: doneer uw luchtvaartherinnering

OPROEP • Dit jaar wordt gevierd dat het 100 jaar geleden is dat de KLM en Fokker werden opgericht. Het NTM (Nederlands Transport Museum) in Nieuw-Vennep roept (oud-)medewerkers van de KLM en Fokker op om herinneringen, in de vorm van tastbare objecten, aan het museum te doneren of in bruikleen te geven. Zo werden inmiddels vele modellen van KLM- en Fokker-vliegtuigen gedoneerd, vele boeken en posters, maar zijn ook waardevolle sierraden, films, schilderijen, technische handboeken en zelfs uniek interieurontwerp gedoneerd. De herinneringen worden onderdeel van een tentoonstelling over 100 jaar burgerluchtvaart in het museum. De tentoonstelling is vanaf half augustus te zien.

Op dit moment loopt er al een schilderijen- en pentekeningententoonstelling 'Kunst en vliegwerk' van luchtvaartschilder Thijs Postma. De alleskunner Postma heeft niet alleen prachtige 'gouaches' gemaakt, deze keer zijn ook pentekeningen aan de expositie toegevoegd. De expositie bestaat uit 60 werken.

Historisch Fokkervliegtuig 'De Zwaluw'
Het museum verleend medewerking aan de totstandkoming van een documentaire reeks over het begin van de Nederlandse luchtvaart. De gedramatiseerde serie vertelt het verhaal over de strijd tussen Anthony Fokker en Albert Plesman (de oprichter van de KLM). Voor deze serie is een driemotorige Fokker uit 1925 nagebouwd die de komende tijd in het museum wordt afgemaakt voor een nieuwe serie opnames in september. Het museum zoekt nog steeds technische vrijwilligers die kunnen helpen!

Kinderhoek
In het museum verandert er bijna wekelijks wel iets; de afgelopen weken is er plaats gemaakt voor een 'kinderhoek' waar kinderen zich kunnen vermaken. Buiten het springkussen en spelletjes kunnen kinderen met lego bouwen en zitten in een cockpit van een echte straaljager! Ook is er een minitheatertje ontstaan waar zowel voor kinderen áls volwassenen deze zomer voorstellingen gegeven worden (o.a. over de griezelbus). Check de sites voor meer info!

Algemeen
Het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep is de zomervakantie open van dinsdag tot en met zondag. Doordeweeks van 10 tot 5, in het weekend van 12 tot 5. Volwassenen betalen €7,50 entree, kinderen €5,00 en een rondrit met een historische bus kost €2,50. Een rondleiding start om 14.00 uur, een busrit om 15.00 uur (indien voldoende belangstelling). Het Nederlands Transport Museum is gevestigd aan de Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw-Vennep.
Meer informatie over het museum is te vinden op www.facebook.com/NederlandsTransportMuseum en www.nederlandstransportmuseum.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>