De lekkerste taarten waren een aardbeienkwarktaart, biologische appeltaart en cakepops.
De lekkerste taarten waren een aardbeienkwarktaart, biologische appeltaart en cakepops. Foto: pr

Basisschool de Lisbloem sluit schooljaar af met foodfair

Algemeen

FEEST • Het was nog even spannend of het weer vrijdag 12 juli slecht bleef, want om 16.00 uur zou op het schoolplein van C.B.S. de Lisbloem ter afsluiting van het schooljaar de tweejaarlijkse fancy fair worden gehouden. De ouderraad, leerkrachten, leerlingen en ouders werden gelukkig niet teleurgesteld, want bij aftrap van het feest was en bleef het droog.

De fancy fair stond geheel in het teken van voeding, het thema waar alle groepen van de school zich de laatste periode van het jaar mee bezig hebben gehouden. Dit werkte door in alle vakken waarin de leerlingen les kregen. Vandaar dat het feest werd omgedoopt in de Lisbloem Foodfair. Het begon met een taartbakwedstrijd genaamd 'De Lisbloem bakt'. Leerlingen hebben thuis de lekkerste creaties gemaakt om de beste bakker van school te worden. De lekkerste taarten bleken een aardbeienkwarktaart, een biologische appeltaart en versierde cakepops. De mooiste was een taart versierd met raceauto's. Nadat de jury had geproefd, kon iedereen een stuk kopen en ervan genieten aan een tafeltje op het terras.

Markt, beautysalon, bingo
De aula van de school was ingericht als markt, waar alle groepen een kraam hadden en ze hun zelfgemaakte producten verkochten. Groep 7 bracht in korte tijd de 50 door hen gebakken appeltaarten aan de man; ze hadden er dus best nog meer kunnen bakken! Ze hebben zelf de kost- en verkoopprijs berekend en reclame voor hun taarten gemaakt. Groep 8 scoorde met een snackcorner waar onder anderen tosti's, wafels en milkshakes verkocht werden. De verkoop daarvan ging zo goed dat halverwege zelfs ingrediënten bij gehaald moesten worden. De kleuters hadden op hun beurt alles uit de kast gehaald voor de lekkerste koekjes. Bij andere kramen kon men terecht voor potjes jam en appelmoes, en zelfs popcorn en wraps ontbraken niet. Zo had iedere groep zijn eigen kraam met specialiteiten. De leerlingenraad had een kraam ingericht voor het goede doel, Unicef. Zij verkochten diverse zelfgemaakte producten.
In een van de lokalen konden kinderen zich op allerlei manieren laten verwennen. Zoals een transformatie tot tijger of vlinder dankzij schmink, of de haren laten verven of vlechten. De stoere glittertattoos waren erg in trek.
In een ander lokaal zaten kinderen geconcentreerd naar hun bingokaartje te kijken, terwijl de juf de nummers opnoemde. Wie zou er wat winnen? Spannend was het ook bij de loterij. Leerlingen van groep 8 liepen rond om loten te verkopen aan de ouders. Alle prijzen waren geschonken door winkeliers en bedrijven uit Lisse. Ook peuterspeelzaal de Wigwam en BSO Uniek verzorgden leuke activiteiten voor de kinderen, zoals fruitspiesjes maken en koekhappen. Moe maar voldaan en met een volle buik, ging iedereen weer naar huis. De school dankt iedereen die heeft geholpen.

Uit de krant