Bijna honderd gezinnen blij gemaakt met een Zomerpakket van Present | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Rob en Monique bij een deel van de Zomerpakketten. | Foto: pr
Rob en Monique bij een deel van de Zomerpakketten. | Foto: pr (Foto: pr)

Bijna honderd gezinnen blij gemaakt met een Zomerpakket van Present

REGIO • Stichting Present Bollenstreek is de afgelopen weken erg druk geweest met het organiseren van de zomerpakkettenactie. Kon zij vorig jaar 44 gezinnen verrassen met een zomerpakket, dit jaar heeft ze maar liefst 97 zomerpakketten kunnen uitreiken aan kwetsbare gezinnen in de Bollenstreek. Hiermee werden 47 vaders, 82 moeders en 176 kinderen verblijd.

Voor deze gezinnen is de zomervakantie van zes weken best lastig te overbruggen wanneer je vanwege gezondheid of financiële redenen niet op vakantie kunt of voor andere manieren van vermaak voor je kinderen kunt zorgen. Door hen aan het begin van de zomervakantie een Zomerpakket te overhandigen, hoopt Present deze periode voor hen een stukje zonniger te maken! Bij Present Bollenstreek hebben Monique Bredzé, Rob Gremmee en Anne Mesman de actie georganiseerd.

Hoe is dat in zijn werk gegaan?
Rob: "In mei hebben wij een oproep gedaan in de weekbladen en op Facebook met de vraag wie bereid zou zijn een zomerpakket voor een kwetsbaar gezin in Hillegom, Lisse, Sassenheim, Voorhout, Noordwijk of Noordwijkerhout. samen te stellen. Tot onze positieve verrassing bleek een recordaantal gezinnen bereid te zijn om aan onze actie mee te werken. Er hebben ongeveer 150 tot 200 personen aan het maken van de pakketten gewerkt!"

Hoe weten jullie welke gezinnen een zomerpakket kunnen gebruiken?
Monique: "Dat loopt via de hulpverleners in de regio waar wij contact mee hebben. 32 hulpverleners werkzaam bij 23 maatschappelijke organisaties hebben bij ons de gezinnen opgeven waar zij actief bij zijn. Hieronder naast veel Nederlandse gezinnen ook een aantal gezinnen van statushouders, alsmede gezinnen van vrouwen met kinderen die in een ophanghuis voor huiselijk geweld zitten. We hebben de gevende gezinnen en de ontvangende gezinnen zo goed mogelijk - maar meestal anoniem - gematcht. De hulpverleners hadden ook de hobby's, interesses en andere achtergronden van de gezinnen doorgegeven zodat een pakket op maat kon worden samengesteld. Veel gevende families hebben zich enorm ingespannen om een werkelijk prachtig pakket samen te stellen, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de vader en/of de moeder. Een groep vrouwen heeft daarnaast een hele stapel zomerse kinderkleertjes genaaid die wij gesorteerd op leeftijd konden verdelen over de pakketten, echt leuk!"

Hebben er ook sponsoren meegedaan aan de actie?
Rob: "Het mkb in de regio heeft zeker meegewerkt aan de actie. Zo hebben wij waardebonnen en gratis toegangskaartjes gekregen van de volgende bedrijven en instellingen, waarvoor onze dank! Al deze bonnen zijn weer zorgvuldig verdeeld over de gezinnen.
· KidsZoo Noordwijkerhout (50 vrijkaartjes)

· Zwembad de Waterkanten Lisse

· Cafe restaurant Welgelegen Voorhout

· Bloemenstalletje van der Geer Voorhout

· Cinema Floralis Lisse

· Lunchroom Ons Genoegen Voorhout

· Voorhoutse Friet

· Cheers Voorhout

· Limburgia Voorhout

· Adventurepark de Rollygolf Noordwijk

· Heren52 Voorhout

· Trampoline Jumpin Noordwijk.

Bij 10 gezinnen is het pakket rechtstreeks door de gevers overhandigd aan de ontvangers, de overige pakketten hebben hulpverleners afgeleverd bij hun cliënten. Het is mooi om te merken dat er een grote bereidheid in de regio is om elkaar te helpen. Bij een van de gezinnen was dringend behoefte aan een herenfiets; via een oproep hadden wij binnen twee dagen een prima herenfiets geregeld!"

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>