Gemeente start partnership voor gezonde leefstijl jongeren | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Volgens wethouder Van der Laan (rechts) is het belangrijk dat jongeren gezond kunnen opgroeien. Aansluiten bij JOGG stimuleert dit streven.
Volgens wethouder Van der Laan (rechts) is het belangrijk dat jongeren gezond kunnen opgroeien. Aansluiten bij JOGG stimuleert dit streven. (Foto: pr)

Gemeente start partnership voor gezonde leefstijl jongeren

GEZONDHEID • De gemeente Lisse sluit zich aan bij de landelijke beweging Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Lokale organisaties zullen zich samen met de JOGG-regisseur inzetten om jongeren gezond te kunnen laten opgroeien.

Een van de ambities uit het 'Meerjarenprogramma sporten, bewegen en spelen in Lisse' is een sportieve basis voor de jeugd. Door aan te sluiten bij JOGG wil de gemeente Lisse hier invulling aan geven. "Een gezonde keuze moet een makkelijke keuze zijn. Sporten, bewegen en spelen moeten toegankelijk zijn voor iedereen", aldus wethouder Jeanet van der Laan.

Samenwerking met lokale partners
Om dit te kunnen waarmaken, gaan lokale partijen met elkaar samenwerken. Daarnaast wordt er samenwerking gezocht met supermarkten en partijen die nog niet zijn aangesloten. Sportformateur, JOGG-regisseur en de lokale partners gaan alvast een plan van aanpak maken. Daarnaast worden er vanaf het nieuwe schooljaar 2019-2020 al verschillende projecten in gang gezet in samenwerking met JOGG.

Wethouder van der Laan zet in op de basis. "Met JOGG willen wij dat jongeren een gezonde leefstijl ontwikkelen door te sporten en te bewegen, maar ook voeding is een belangrijk onderdeel."

82 procent op gezond gewicht
Zowel landelijk als regionaal zijn overgewicht en een gebrek aan beweging een probleem. De doelstelling van de gemeente Lisse is dat 82 procent van de kinderen op een gezond gewicht zit. In 2017 gold dit volgens de GGD Hollands Midden voor 76 procent van de kinderen. Dit staat in de Monitoringsrapportage 2018

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>