Zelf appels plukken van de boom, dat kan vanaf half september.
Zelf appels plukken van de boom, dat kan vanaf half september. Foto: pr

Zelfplukseizoen appels en peren komt er weer aan

Algemeen

Bij Landgoed de Olmenhorst kijkt men alweer uit naar de aanstaande zelfplukperiode. De Olmenhorst Zelfpluk is geopend van 14 september tot en met 27 oktober.

Je kunt elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur en elke woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 plukken. Welke soorten fruit er geplukt kunnen worden, verschilt per week, houd daarvoor de website van de Olmenhorst in de gaten. In de herfstvakanties gelden andere openingstijden. Op de plukdagen is er van alles te doen op het landgoed, zoals ponyritjes, zweefmolen, boogschieten en Trekpaard Jos. Ook zijn er af en toe markten op het landgoed. Kijk voor meer info op de website www.olmenhorst.nl. Appels en peren zijn € 2,25 per kilo en parkeren in het weekend is € 3,-

Adoptiepluk en kinderappelpluk
Op het landgoed kun je ook bomen adopteren. Dat kan tot 1 september en dan oogst je nog dit jaar. De adoptiepluk start vanaf 7 september volgens een plukschema afhankelijk van appelrassen.
Speciaal voor scholen en BSO is er de kinderappelpluk. Je kunt nog inschrijven om met die groepen onder begeleiding van een gids te komen plukken.

Uit de krant