Logo lissernieuws.nl
Het beeld bij de vorige locatie van de Josephschool. Hopelijk komt het heel van de gevel, dan kan het zijn plek krijgen bij de Oude School.
Het beeld bij de vorige locatie van de Josephschool. Hopelijk komt het heel van de gevel, dan kan het zijn plek krijgen bij de Oude School. (Foto: Arie in 't Veld-archief)
Kort nieuws

Beeld Joseph gaat naar de Oude School

Iet Langeveld en Wout Ruigrok hebben aangeboden om het Josephbeeld van de vorige Josephschool in de tuin van de Oude School aan de Heereweg 253 te plaatsen.

Door Arie in 't Veld

Langeveld meldt dat het plan is ontstaan omdat het bewuste beeld nog steeds geen nieuwe bestemming had. "Wij vinden het ook belangrijk dat het beeld bewaard blijft voor het nageslacht. We gaan het beeld in de voortuin plaatsen, zodat iedereen er van kan genieten. Ook zorgen wij zelf voor de restauratie van de kapotte handen. Dit alles echter onder voorbehoud; het beeld moet uiteraard nog wel even heel van de Josephschool afgehaald worden", aldus Langeveld. Als het plan slaagt, dan hebben Langeveld en Ruigrok bereikt dat het uit 1909 stammende beeld behouden blijft in de omgeving van de vorige Josephschool. "Een mooie samenwerking met de kunstenaars", noemt wethouder Jeanet van der Laan het plan.

Meer berichten