Afbeelding

Filmhuis Lisse draait 'On the basis of sex'

Cultuur

Het Filmhuis Lisse presenteert de Amerikaanse speelfilm 'On the basis of sex' van regisseur Mimi Leder. De film is dinsdag 27 augustus om 20.00 uur te zien in Floralis, Floralisplein 69.

Het waargebeurde en inspirerende verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten. Het verhaal is op een tijdloze manier vormgegeven, want anno 2019 is haar verhaal relevanter dan ooit. Ruth Bader Ginsburg staat in 1971 aan het begin van haar carrière en zij worstelt met discriminatie op basis van geslacht. Samen met haar man Martin Ginsburg stuit zij op een zaak die haar carrière én het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij de zaak in hoger beroep te winnen om een eeuw aan seksisme te veranderen.

De kassa opent om 19.30 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro, leden betalen op vertoon van hun ledenpas 6 euro. Dit kan alleen contant. Het reserveren van plaatsen of kaartjes is niet mogelijk.

Uit de krant