Marc van Brug (links) en Frank Schermer Voest.
Marc van Brug (links) en Frank Schermer Voest. Foto: AihV

Theater Floralis heeft nieuw programma klaar

Cultuur

Stichting Theater Floralis heeft het nieuwe programma klaar. Marc van Brug en Frank Schermer Voest kijken met een gezonde spanning uit naar de reacties op dit programma, maar gingen vorige week al uit hun dak. Er zijn regelmatig bezoekers uit België en Duitsland op de maandagavond in Lisse te vinden, maar plots kregen ze een reservering uit India te verwerken!

Door Arie in 't Veld

"Daar zijn we uiteraard trots op. Ons programma slaat goed aan, getuige ook vele uitverkochte zalen in het seizoen. De belangstelling uit India betreft het optreden van Candy Dulfer die op maandag 9 september de opening van het seizoen voor haar rekening neemt, samen met de Jazzband feat. Harry Emmery. Na twee eerdere legendarische, uitverkochte optredens zal het dus de derde keer zijn dat Candy Dulfer naar Lisse komt. Het is nu al duidelijk dat het resterende aantal toegangskaarten nog beperkt verkrijgbaar is", aldus Van Brug.

Samen met Schermer Voest is hij reuzeblij met de reacties van het publiek op hun initiatief om de maandagavond iets in Floralis te brengen. "Graag hadden we zelfs wat meer avonden willen hebben, want de belangstelling is, ook van artiestenzijde, erg groot. De programmering van Floralis laat dat echter niet toe," aldus Schermer Voest, die laat blijken dat hierover gesprekken plaatsvinden met Bescal en de exploitant van de bioscoop. Van Brug wijst op enkele hoogtepunten in het nieuwe programma, waaronder comedian Remco Veldhuis, het optreden van Henry van Loon, de première van Gerard Alderliefste & Friends en Jan Akkerman & Band op 14 oktober. Martijn Koning dendert op 4 november als een stier door de porseleinkast van 2019 en op 18 november is er een leesvoorstelling door Freek de Jonge. Verder brengt Clous van Mechelen een Ode aan Dolf Brouwers en spelen De Partizanen Het leven an sich.
Tot slot noemt Van Brug de inspeelavond Paradijskleier van Lenette van Dongen, die na het optreden in Lisse weer in de grote theaters zal optreden.

Het enthousiaste duo wijst erop dat in nagenoeg alle gevallen de vraag om in Floralis op te treden van de artiesten zélf komt. Schermer Voest: "We hebben een naam wat betreft de goede accommodatie, uitermate geschikt voor try-outs, én een fijn publiek. We zijn uiteraard erg blij dat we alle optredens ook qua financiën goed kunnen brengen, mede dankzij een aantal sponsors, maar… zonder subsidie van de gemeente. In tegenstelling tot veel andere grote en kleinere theaters in den lande die wel worden gesubsidieerd." Tussendoor geeft het duo aan dat ook voor De Greef een interessant programma op poten word gezet met optredens van Mark Waumans, De Laatste dinsdag, Thijs Kemperink en Fuad Hassen. Het nieuwe programma omvat verder diverse aankondigingen van het Filmhuis Lisse; de workshops van Jeugd Theaterschool Flores en MLX Musicals & Dance. Binnenkort liggen de programma's onder andere in het gemeentehuis, bij Antieke prenten.nl op het Vierkant, de bieb en de VVV. En alles is te vinden op theaterfloralis.nl, waar je ook tickets kunt bestellen.

Uit de krant