Nieuw Unicum is er voor zorg, begeleiding, ondersteuning en behandeling van mensen met MS.
Nieuw Unicum is er voor zorg, begeleiding, ondersteuning en behandeling van mensen met MS. Foto: pr

Kom kennismaken met een bijzondere tak van de zorg: gespecialiseerde zorg voor mensen met MS

Zorg & Welzijn

Verzorgenden of verpleegkundigen die eens een kijkje willen nemen in een gespecialiseerde zorginstelling met een relatief jonge en diverse doelgroep, kunnen woensdag 4 september terecht bij MS Expertisecentrum Nieuw Unicum.

In de duinen bij Zandvoort vind je Nieuw Unicum: het expertisecentrum in Nederland voor de zorg, begeleiding, ondersteuning en behandeling van mensen met MS. Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Zenuwen geven dan minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden (bron: Nationaal MS Fonds). Mensen met MS krijgen bij Nieuw Unicum gespecialiseerde zorg op maat, waarbij het behoud van de eigen regie een belangrijk uitgangspunt is. De medewerkers van dit centrum denken in mogelijkheden en zetten altijd een stapje extra. De diversiteit van de bewoners is groot: denk hierbij aan leeftijd, achtergrond en aandoening. De bewoners staan, ondanks vaak complexe beperkingen, nog midden in het leven.

Rondleiding
Op 4 september zijn verzorgenden en verplegenden welkom tussen 13 en 18 uur op de Zandvoortselaan 165 in Zandvoort. Je kunt vrij inlopen. Onder het genot van een hapje en drankje kun je vragen stellen aan medewerkers over het werk, opleidingen en doorgroeimogelijkheden. Ook kun je meelopen met een van de rondleidingen. Er is voor die middag ook kinderopvang geregeld.
Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier www.werken-bij-nieuwunicum.nl/vacature-verzorgende en op YouTube: https://youtu.be/UDVtALMBsg8. Heb je vragen? Aarzel niet en mail ze naar personeelszaken@nieuwunicum.nl.

Uit de krant