Een spelletje mahjong op de computer is niet ingewikkeld om te leren.
Een spelletje mahjong op de computer is niet ingewikkeld om te leren. Foto: pr

Computeronderwijs voor senioren in De Beukenhof

Algemeen Senioren

Stichting De Paraplu heeft ook computeronderwijs in haar programma. De lessen beginnen vanaf 3 september. Ze worden gegeven in kleine groepjes onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers. Voor elke cursist is er veel tijd en aandacht.

In De Beukenhof zijn computers aanwezig, maar deelnemers kunnen ook hun eigen laptop, notebook of tablet meenemen. Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden. Het gevarieerde cursusaanbod bestaat onder meer uit: internetten (Google, Marktplaats, bol.com, reis-/routeplanner); e-mail; kennismaken met Windows 10; digitale fotobewerking; spelletjes op de computer (patience, mahjong (foto), freecell, scrabble); werken met een tablet en/of een smartphone.

De samenstelling van de lesgroepjes geschiedt op basis van het onderwerp en de computerervaring. Een lesperiode bestaat uit circa 10 bijeenkomsten van 1½ à 2 uur. De kosten zijn 30 euro per periode. Voor meer informatie en inschrijvingen kan men zich wenden tot Ria Markus, tel. 06-57493554 of 0252-429885, e-mail marwer@ziggo.nl.

Uit de krant