Sfeervol lustrum shantyfestival van Zeemanskoor De Torren | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De Torren tijdens het zonovergoten festival op het Vierkant.
De Torren tijdens het zonovergoten festival op het Vierkant. (Foto: A.in 't Veld)

Sfeervol lustrum shantyfestival van Zeemanskoor De Torren

In vervolg op eerdere evenementen, zoals die in het kader van de viering van 50 jaar Poelpolder, werd zaterdag 31 augustus voor het vijfde jaar op rij een shantyfestival gehouden dat klonk als een klok. Of beter gezegd als de "Klok van Arnemuiden', zoals de titel van een van de bekende zeemansliedjes luidt dat werd gezongen.

Door Arie in 't Veld

Er waren talloze zeemans- en andere liedjes te beluisteren, waarop door het publiek werd meegedeind en meegeklapt en vaak ook uit volle borst werd meegezongen. Kortom: een en al sfeer.

Het festival dat zaterdag op het Vierkant plaatsvond stond onder auspiciën van het Lissese zeemanskoor "De Torren", dat al een flink aantal jaren zeer actief is (opgericht in 2000, dus volgend jaar het vierde lustrum) en op veel manifestaties in den lande van de partij is. Het vijfde shantyfestival werd geopend door burgemeester Lies Spruit. Naast De Torren stonden ook het Shantykoor VOC Vijfhuizen op het programma, alsmede het Shantykoor 't Staende Tuygh uit IJmuiden en zanger Hank Valley uit Lisse die het talrijke publiek vermaakte tijdens het wisselen van de koren op het podium. Het Shanty Festival 2019 vond op dezelfde dag plaats als de jaarlijkse 112-dag.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>