Lisse present tijdens eerste landelijke Democratiefestival in Nijmegen | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De afvaardiging uit Lisse naar het Democratiefestival in Nijmegen.
De afvaardiging uit Lisse naar het Democratiefestival in Nijmegen. (Foto: pr)

Lisse present tijdens eerste landelijke Democratiefestival in Nijmegen

Een enthousiast gezelschap raadsleden, collegeleden, bewoners en ambtenaren onder aanvoering van burgemeester Spruit vertrok 31 augustus in alle vroegte naar Nijmegen om het eerste landelijke democratiefestival bij te wonen.

Met eigen auto's en voorzien van een lunchpakketje en water werd de lange tocht aangevangen. Geen overbodige luxe, bleek later op deze zonovergoten dag. Doel van het bezoek was als vertegenwoordiging van Lisse samen met andere belangstellenden de democratie te vieren. En om kennis en ervaringen uit te wisselen tijdens diverse workshops over thema's als participatie, duurzaamheid en de invoering van de omgevingsvisie. Er was volop ruimte voor dialoog en debat. Aan de deelnemers werd een interessant en speels programma voorgeschoteld met verrassende sprekers en debaters, waaronder Herman Pleij,  Maarten van Rossum en Joost Eerdmans. De festivalgangers waren achteraf tevreden over de opzet van het evenement en vonden het bezoek de moeite waard. Burgemeester Spruit: "Het was een leuke dag, goed om buiten de deur te kijken om inspiratie op te doen. Belangrijk dat er aan dit onderwerp aandacht wordt besteed omdat de gemeente democratie hoog in het vaandel heeft staan."
Natuurlijk kan het altijd beter. Zo'n eerste keer is het nog een beetje zoeken naar het juiste format. Het festival is volgens de deelnemers voor herhaling vatbaar en zou de ruimte moeten krijgen om te groeien. Maar dan de volgende keer liever iets dichter in de buurt.
Deze eerste editie van het Democratiefestival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Kijk voor meer informatie op www.democratiefestival.nu.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>