Voor blinden of slechtzienden zijn er diverse hulpmiddelen, die je soms ook via je mobiel kunt gebruiken.
Voor blinden of slechtzienden zijn er diverse hulpmiddelen, die je soms ook via je mobiel kunt gebruiken. Foto: pr

Volop in beweging met een visuele beperking: open dag bij Visio in Leiden

Algemeen

Koninklijke Visio houdt op zaterdag 14 september van 11.00 tot 15.00 uur een open dag op haar nieuwe locatie aan de Parmentierweg 6 in Leiden (nabij CS Leiden). Het thema is Volop in beweging. 

Jong of oud, er is veel mogelijk met een visuele beperking. Dat leer je tijdens de visuele revalidatie bij Koninklijke Visio. Op de open dag kan je kennismaken met diverse mogelijkheden. Het programma is interessant voor iedereen met en zonder visuele beperking.
Ervaren hoe het is om te kijken door een speciale bioptische telescoopbril voor het autorijden of een kijkje nemen in 'het huis van de toekomst'. Nieuwe technologie maakt zelfstandig (blijven) wonen voor slechtziende en blinde jongeren en ouderen makkelijker. Of ervaren wat het betekent als je hersenen jouw zien beïnvloeden. Daarnaast kan de bezoeker tijdens de open dag ook letterlijk in beweging komen met Fietsmaatjes of Running Blind. Het volledige programma is te vinden op: www.visio.org/opendag

Slechtziend of blind en volop meedoen 
Op pad gaan is voor slechtziende en blinde mensen soms een hele uitdaging. Dan is het fijn als ook de gemeente waar je woont, oog heeft voor deze uitdagingen. De gemeente Leiden zet mooie stappen om de toegankelijkheid van openbare ruimten en gebouwen te verbeteren. Op de open dag zet Visio de gemeente Leiden dan ook graag even in het zonnetje.

Voor vragen of aanvullende informatie, neem contact op met Visio in Leiden via leiden@visio.org of 088 585 92 00.

Uit de krant