De Kindergemeenteraad van 2018 koos twee projecten uit.
De Kindergemeenteraad van 2018 koos twee projecten uit. Foto: archief / AihV

Wordt jouw project verzilverd met een bijdrage van maximaal 2000 euro door de Kindergemeenteraad?

Algemeen

De gemeenteraad presenteert woensdag 27 november weer een Kindergemeenteraad. Kinderen van vier Lissese basisscholen, verenigd in de Kindergemeenteraad, buigen zich over projectvoorstellen en moeten kiezen welk project voor 2.000 euro mag worden uitgevoerd. Dat gebeurt allemaal in de raadzaal van het gemeentehuis, alsof zij echte raadsleden zijn.

Vergaderen, debatteren, keuzes maken, het komt allemaal aan bod. De kinderen worden daarbij begeleid door raadsleden. Voor dit doel geldt: hoe meer projecten er worden ingediend door verenigingen, maatschappelijke organisatie en inwoners, hoe leuker het wordt. Daarvoor is jouw bijdrage hard nodig. Heb je een idee voor de uitvoering van een concreet project of activiteit, aarzel dan niet en meld je idee aan. Wie weet komt er dan straks wel 2.000 euro jouw kant op om het project te realiseren!

Vorig jaar wonnen twee projecten een geldbedrag voor de uitvoering, zo besloot de Kindergemeenteraad toen. 1000 euro ging naar Puntenburg voor de aankoop van een paard en 1000 euro kwam terecht bij Scouting Graaf van Lynden voor een EHBO-cursus voor vrijwilligers.

De spelregels
•          Alleen verenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners kunnen een projectvoorstel indienen.
•          Het project moet ten goede komen aan de Lissese gemeenschap.
•          Het project hoeft niet gericht te zijn op kinderen.
•          Het project kost maximaal 2000 euro. Kost het minder, dan gaat het resterende bedrag naar een ander project. 
•          Alleen afgeronde ideeën dingen mee. Dat betekent dat je geen bijdrage kunt vragen voor bijvoorbeeld de bouw van een gymzaal. Een nieuw bankje voor in de gymzaal is wel mogelijk. Een project kan overigens ook een activiteit zijn, zoals een dagje uit.
•          De winnaar zorgt zelf voor de uitvoering.
•          De uitvoering van het project moet plaatsvinden vóór juni 2020.
•          Projecten moeten vóór 1 november 2019 zijn ingediend.

Interesse?
Ideeën voor projecten kan men e-mailen naar griffie@lisse.nl of per post sturen naar:
Gemeente Lisse
T.a.v. de griffier
Postbus 200
2260 AE  Lisse
De griffie van de gemeenteraad neemt vervolgens contact met je op. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met de griffie via telefoonnummer 14 0252 of via e-mail mveeger@lisse.nl.

Uit de krant