Logo lissernieuws.nl
Arie Molendijk taxeert boeken.
Arie Molendijk taxeert boeken. (Foto: Ed van Alem)

Boekentaxateur Arie Molendijk komtnaar Lisse

Veel mensen hebben oude boeken, (staten)bijbels, documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog of ansichtkaarten in huis. Daar kunnen ook zeldzame exemplaren bij zitten.

Wie wil weten of er wellicht kostbaarheden bij zitten, kan langskomen voor een taxatie door Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij bezoekt Hotel de Lis op donderdag 19 september. Meer dan 2000 taxatiedagen heeft Molendijk inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australie, etc. is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. 1 december 2018 heeft hij zijn jubileum van ruim 2000 taxatiedagen gevierd in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. De taxaties die hij verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Twee jaar geleden was hij  te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met twee andere experts.

De taxaties vinden alleen plaats op taxatiedagen, dus niet middels foto's, telefoon of per mail. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot circa 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Molendijk is in De Lis aanwezig op donderdag 19 september van 13.00 tot 16.00 uur. Adres: Westerdreef 49 Lisse. Belangstellenden worden vriendelijk ontvangen in de lounge van het hotel. Kijk voor meer informatie op www.molendijkboeken.nl.

Meer berichten