Logo lissernieuws.nl
Wethouder Kees van der Zwet onthult de buurtprijs in de vorm van een tegel.
Wethouder Kees van der Zwet onthult de buurtprijs in de vorm van een tegel. (Foto: A. in 't Veld)

Buurtprijs voor Willem-Alexanderplein

De bewoners van het Willem-Alexanderplein in de Wilhelminabuurt hebben een tegel in ontvangst genomen vanwege hun grote inzet en saamhorigheid. Zaterdag werd de bewuste tegel onthuld door wethouder Kees van der Zwet.

Door Arie in 't Veld

De wethouders merkte daarbij onder andere op dat het gemeentebestuur het belangrijk vindt dat mensen in een buurt nauw samenwerken om dingen te bereiken. "Ik hoop dat dit nog erg lang zo blijft." Namens de bewoners gaf voorzitter Martin Meskers aan trots te zijn op wat de buurtgenoten als groep presteren. Hij hoopte dat men nog lang met elkaar zal samenwerken. De buurt ontving de mooie tegel met de tekst 'Beste buurt 2019'

Mozaïekwedstrijd
De prijs werd verdiend met het steken van de bloemenmozaïeken in april, dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Stichting Bloemenmozaïek Lisse. Henk van Muiden, coördinator van diverse buitenwerkzaamheden, laat er geen twijfel over bestaan dat er een goede teamgeest heerst. "Zo onderhouden we met een man of tien continu al het groen op het plein. Met als resultaat dat alles er altijd piekfijn uitziet en dat blijft, want iedereen is zuinig op het goed verzorgde plein."
De gemeente ziet de mozaïekwedstrijden als bijzondere activiteit in het dorp, waarbij men gezamenlijk iets tot stand brengt, hetgeen van groot belang is. De activiteit versterkt het buurt- en groepsgevoel. Ongeveer dertig inwoners van het plein zijn bijna twee hele dagen met elkaar in de weer geweest om een mooi mozaïek te produceren.
Vorig jaar was het een groep bewoners van de Broekweg dat de buurtprijs won. En dit jaar werden de inspanningen van een grote groep mensen van het Willem-Alexanderplein beloond. Het resultaat, de buurtprijstegel, is goed zichtbaar midden op het plein. De onthulling trok heel wat bekijks.

Meer berichten